Nu mai pierde timpul pentru a căuta o rețetă gustoasă și ușoară! Fie că e vorba despre un prânz rapid sau o cină specială, rulourile cu sparanghel vor fi pe gustul tuturor. 

O carne suculentă umplută cu o legumă gustoasă și sănătoasă.

Ce poate fi mai bun de atât? Iată cum pregătiți rulourile de pui cu sparanghel și de ce ingrediente aveți nevoie:

Ingrediente: 

  • 400 g piept de pui
  • 50 g unt
  • 8 felii bacon afumat
  • 8 felii caşcaval
  • 400 g sparanghel

Pentru maioneză:

  • 2 ouă
  • 1 lingura muştar cu hrean
  • zeama de la o lămâie
  • ulei
  • piper
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare

Preparare:

1. Se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă într-un buchet ca să nu se destrame şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă în sită şi să se răcească.

2. Se ia pieptul de pui, se spală într-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant şi se feliază astfel încât să se poată rula. Feliile de pui se ung cu untul moale şi se condimentează cu sare şi piper.

3. Pe o tavă, se pun bucăţile de bacon, feliile de pui, de caşcaval şi la mijloc 3-4 bucăţi de sparanghel, se rulează, se prind cu scobitori ca să nu se desfacă şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu pesmet. Se bagă în cuptor să se rumenească aproximativ 40 de minute.

4. În acest timp, se pregăteşte maioneza. Se pun într-un bol un gălbenuş crud şi unul fiert, se adaugă muştarul cu hrean, sarea şi piperul şi se mixează cu uleiul. Se adaugă zeamă de lămâie după gust. Rulourile se servesc cu maioneză.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Foto: Google.com

Vezi și: Papanași cu smântână și dulceață. Simte gustul copilăriei

Distribuie articolul: