Dacă și tu ești în căutarea detoxifierii perfecte, atunci ar trebui să acorzi atenție asupra modurilor prin care poți face asta cât mai eficient cu putință.

Chiar dacă vara este pe sfârșite, nu înseamnă că nu ar mai trebui să te preocupi de felul în care arăți. Știm că poate fi extreme de greu să ții o dietă, mai ales când ești mereu tentată să o încalci și să mănânci tot ceea ce îți dorești. Însă, cu doar câteva trucuri simple și care îți sunt la îndemână, poți ajunge la greutatea dorită. Și nu, nu totul constă în a scăpa de acele kilograme în plus, ci mai degrabă constă într-o stare de bine pe care ar trebui să o ai atunci când te uiți în oglindă.

Dacă ai încercat deja toate dietele de pe internet și niciuna nu a dat roade, corpul tău se poate simți extrem de slăbit. Fie că te simți mereu rău, ai dureri de cap, amețeli și nu ai energie, toate aceste stări pot fi ameliorate urmând aceste trucuri simple și reușind să îți schimbi stilul de viață:

Iată care sunt 6 moduri prin care să îți detoxifici întreg organismul, în doar 24 de ore, recomandate de elle.ro:

1. Dormi suficient în fiecare noapte

Dacă ai pierdut câteva nopți doar pentru că ai vrut să te distrezi cu prietenele în club, înseamnă că vei aprecia mult mai mult calitatea somnului. Ar trebui să ai un echilibru în acest sens și să nu pierzi foarte multe ore de somn pe săptămână. Lipsa somnului are o mare legătură și cu pierderea în greutate. Ba mai mult, dacă nu dormi suficient, ești mult mai predispusă să fii stresată și să ai anumite afecțiuni. Fii atentă, însă, la temperatura din camera ta deoarece te poate influența.

2. Bea apă imediat după ce te trezești

Probabil știi deja cât de important este să te hidratezi și să bei cel puțin 2 litri de lichide pe zi, dar cât de des pui în aplicare acest lucru? Mereu găsești scuze pentru care nu bei apă, iar efectele se văd imediat asupra organismului tău. Fie că te simți tot mai obosită sau pielea ta nu mai are strălucirea de altădată, consecințele sunt semnificative. Indicat este să bei apă imediat după ce trezești și chiar înainte de a te culca. Acest lucru îți va energiza celulele corpului tău.

3. Fă pauze

Te simți mereu obosită și nu știi care este cauza? Ei bine, te poți simți așa din cauza faptului că nu știi când să iei pauze și mai ales, nu conștientizezi cât de important este să îți lași corpul și mintea să se relaxeze din când în când. Fie că faci o pauză de o oră sau de 15 minute, în acel timp concentrează-te doar pe tine, fără a te gândi la problemele personale sau de la job. În același timp, acest lucru te va ajuta să arzi calorii, dar îți va face mușchii să se relaxeze.

4. Bea multe lichide

Mai mult ca sigur deja ai eliminat din alimentația ta sucurile acidulate și cele bogate în zahăr, însă, oare știi care sunt lichidele pe care ar trebui să le consumi? Specialiștii ne recomandă să bem extrem de multe ceaiuri, mai cu seamă dacă îți dorești să faci un detox. Ceaiurile care au la bază plante sunt o sursă excelentă de hidratare și benefice pentru mai multe afecțiuni.

5. Evită alcoolul

Nu spunem acum că nu ar mai trebui să bei deloc alcool, însă nu ar trebui să exagerezi cu el. Alcoolul în cantități mai mari determină organismul nostru să îl asocieze mult mai repede, comparativ cu alte surse prin care ne luăm energia. Astfel, după ce bei alcool, te poți îngrășa mult mai repede, fără să conștientizezi acest lucru imediat.

6. Nu te ține departe de alimentele care îți plac

Dacă te-ai obișnuit mereu să mănânci ceea ce îți place, nu ar trebui să faci o excepție acum. Atunci când vrei să faci un detox, este bine să îți acorzi din când în când ocazia de a mânca și acele alimente care îți plac, fie că vorbim de fast-food sau dulciuri. De asemenea, poți găsi și alternative sănătoase la alimentele pe care le consideri interzice, precum dulciuri fără zahăr, raw vegane sau chiar chips-uri bio.