Astăzi este o zi cu totul specială: 23 aprilie este Ziua Internațională a Cărții. Pentru cei mai mulți dintre noi, cărțile au un loc cu totul special în viață, iată de ce am decis să venim cu niște recomandări pe care le-am adunat de-a lungul timpului în articolele noastre. 

Acum 25 de ani, UNESCO a hotărât acum 25 de ani a stabilit că trebuie să sărbătorim cititul în mod special și a declarat ziua de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții. Nu este o zi aleasă întâmplător. La această dată, în 1564 se năștea cel mai mare dramaturg din istorie, William Shakespeare.

În acest an, iubitorii de lectură sărbătoresc această zi într-un mod special, adică acasă și deși trebuie să păstrăm auto izolarea și nu ne putem permite să mergem în librării sau să facem schimb de cărți, putem cu siguranță face cumpărături online sau descărca lectură gratuită în diverse aplicații.

Psihologa Aurelia Balan ne spune de ce este atât de important să citim: „În cărți găsim răspunsuri la multe întrebări”, iar noi venim cu recomandări de cărți pe care le-am cules de-a lungul timpului de la persoane cunoscute de la noi și le-am inclus în câteva articole pe care vi le prezentăm mai jos.

  1. Cărțile care au marcat-o pe Lilu. Care este preferata ta?
  2. 9 cărți despre creier, recomandate de bloggera Tanya Goncear: „Ajută să îți înțelegi corpul, să slăbești și să devii mai sănătos”
  3. Mămica a șapte copii, Marina Cârnaț, recomandă 5 cărți despre maternitate
  4. 5 cărți bune de citit pentru o viață de succes
  5. Trei cărți, recomandate de scriitoarea Oxana Barbu, numai bune de citit în izolare
  6. Olga Blanc recomandă 6 cărți care au inspirat-o în ascensiunea personală și în carieră
  7. Augustina Șiman, despre cărțile care i-au marcat parcursul de scriitoare:„Trăiesc, iubesc, scriu cu speranța regăsirii”
  8. Diana Guja, despre cărțile și autorii care au marcat-o: „M-a bulversat atât, cât să-mi trebuiască o săptămână ca să-mi revin”

Se știe că cititul este una dintre cele mai relaxante activități, iată de ce îți sugerăm să o faci nu doar de Ziua Cărții ci în fiecare zi! Lecturare plăcută vă dorim!