Există o conexiune între lectură și împlinire. Și această legătură începe încă din copilărie. Iar conform studiilor, copiii care citesc se descurcă mai bine la școală. Este lucru știut că lectură dezvoltă conexiunile din creier, vocabularul, procesele cognitive și abilitatea de a fi atent la detalii. Iar aceste 5 cărți pentru o viață de succes te vor ajută să vezi altfel împlinirea profesională.

Alchimistul, Paulo Coelho

Deși este o carte nu tocmai recent publicată, mesajul ei rămâne la fel de puternic. O recomandăm drept una dintre cele mai bune cărți pentru o viață împlinită întrucât mesajul ei ne îndeamnă să ne urmăm visurile și inima. Personajul principal, un oier andaluz pe nume Santiago, învață să își cunoască inima pentru a-și învinge fricile.

De la el poți învață să depășești momentele grele și să nu îți pierzi speranța. Deși sunt mesaje simple, sau mai degrabă prezente peste tot, rămân puternice, sub scriitură lui Coehlo. Toți trecem prin viață ducând frici și îndoieli, însă felul în care le privim poate să făurească succesul nostru sau eșecul nostru. O carte din care vei învață că atunci când intențiile tale sunt puternice, atunci și faptele tale vor urmă.

Puterea prezentului, Eckhart Tolle

Ghidul practic scris de Tolle este una dintre acele cărți obligatoriu de citit într-o viață. Și asta pentru că tindem să uităm cum să trăim aici și acum. Din această scriere te vei întoarce mai ușor la ține, în prezent, fără gânduri legate de trecut sau de anxietăți legate de viitor. Un concept important pentru noi toți, cu atât mai mult pentru oamenii ce conduc business-uri.

Atunci când ești antreprenor, pot apărea probleme în fiecare zi, însă, orice s-ar întâmplă, de orice greșeală te-ai lovi, vei învață să găsești soluții, să iei decizii prezent, cu toată mintea și toată inima.

21 de lecții pentru secolul XXI, Yuval Noah Harari

Harari este un istoric care reușește să scrie cu miez și vervă despre provocările pe care umanitatea le are. De la încălzire globală până la religie sau naționalism. El a scris multe cărți pentru o viață de succes. Sau cel puțîn așa privim noi lucrurile, întrucât avem nevoie să ne cunoaștem evoluționist pentru a crește. Dacă în Sapiens vorbește despre trecut și în Homo Deus vorbește despre viitor, in această carte este doar despre prezent.

O carte cu multe sfaturi practice legate de aspectele pe care să ne focusam atenția. O carte despre cum să gestionăm provocările pe care toți le întâlnim. Iar unică lecție ce transpare din întreagă scriere este că a gestiona cu brio problemele de zi cu zi cere prezența. Autorul chiar ne încurajeaza să medităm, pentru a ne regăsi.

Îndrăznește să conduci, Brene Brown

Una dintre cel mai des recomandate cărți pentru o viață fericită, Îndrăznește să conduci sintetizează cei 20 de ani pe care autoarea i-a investit în a cerceta curajul, empatia, rușinea și vulnerabilitatea. Această carte vorbește despre leadership-ul curajos și autoarea însăși își dezvăluie slăbiciunile.

Provocarea ei este a noastră, a tuturor: cum ne putem confruntă vulnerabilitatea și cum putem renunta la scuturi pentru a ne regăsi curajul de fi noi înșine, de a conduce. Că să fii sus, trebuie să știi ce te poate duce jos, trebuie să îți redescoperi umanitatea ta unică.

Statut și anxietate, Alain de Botton

Ești preocupar de cât de bine te descurci în profesie? Sau poate te îngrijorează că nu gestionezi prea bine provocările afacerii tale? Te surprinzi simțind invidie față de succesul altora? Descoperă cum presetarile mintale, care ne ajută să ne concentrăm pe ce părere au alții despre noi, ne sabotează ne fapt. Ce înseamnă rușinea, anxietatea și ce legătură au ele cu imposibilitatea de a ne atinge statutul dorit?

Alain de Botton, pe care îl poți ascultă în multe filme educative pe canalul sau de Youtube, The School of Life, investighează originile anxietății de statut și ce soluții poți folosi. Închidem lista de cărți pentru o viață de succes cu acest titlu, cu trecere prin artă, filosofie, psihologie, politică, istorie și economie. O carte înțeleaptă și practică ce te va ajută.

Sursa

Distribuie articolul: