Avem cu toții momente în care simțim că avem nevoie de mai multă inspirație și motivație pentru a realiza ceva sau pentru a ne simți bine. Uneori este greu să le găsim. Iată de ce venim cu câteva sugestii de lectură, oferite de Andreearaicu.ro, care vă pot ajuta în funcție de trăirile prin care treceți în această perioadă.

Mai sunt doar trei luni din acest an plin de evenimente neașteptate și răsturnări de situație. Ce doreșți să faci cu ele? Fie că vrei să îți găsești motivația, să duci la final proiecte sau să adopți un stil de viață ceva mai sănătos decât până acum, aceste cărți te vor susține, fără îndoială!

1. Dacă vrei să fii mai disciplinată… citește Obiceiuri mici, schimbări mari de BJ Fogg!

Poate că vrei să renunți, în sfârșit, la fumat sau să mănânci mai sănătos. Poate că vrei să incluzi mai multă mișcare în viața ta de zi cu zi sau să renunți la dulciurile și cocktailurile săptămânale. De ce nu, poate că îți dorești să fii mă productivă la birou sau să stai mai puțin pe rețelele sociale. Oricare ar fi scopul tău, acest volum te va ajuta să fii mai disciplinată. Folosind designul comportamental, BJ Fogg te ajută să îți creezi obiceiuri noi și să scapi de cele vechi. Autorul are o experiență de peste 20 de ani și a ajutat numeroase persoane să își schimbe viața, așa că aplică recomandările sale fără să eziți! Până în 2021, vei reuși deja să devii o versiune mai bună a ta și să fii pregătită pentru un an mai bun, mai sănătos și mai promițător.

2. Dacă vrei să îți rezolvi traumele… citește Corpul nu uită, de Myriam Brousse și Valerie Peronnet!

Chiar dacă ai lucrat cu tine însăți pentru ceva timp și ai reușit să confrunți unele probleme adânc ascunse, trebuie să știi că traumele sunt mult mai complexe decât par. Fiecare emoție simțită rămâne undeva în corp, iar dacă nu este gestionată, această poate produce efecte nocive. De aceea, dacă simți că ai traume nerezolvate complet, citește acest volum. „Vindecarea traumelor profunde din inconștient” poate suna intimidant, însă vei vedea că totul are sens. Vei învăța să îți asculți corpul, să îi înțelegi semnele, să cooperezi cu el și să îl vindeci, cu blândețe și răbdare.

3. Dacă vrei să evadezi și să călătoreșți cu gândul… citește Tetralogia Napolitana, de Elena Ferrante!

Poate că te afli într-o perioadă de odihnă și relaxare, în care lucrul cu sinele și obiectivele mărețe iau o binemeritată pauză. Dacă vrei să elimini presiunea din viața ta și să ai un final de an cât se poate de liniștit, citește seria de patru cărți semnate Elena Ferrante. Povestea celor două prietene, descrierile pline de emoție, străduțele din Napoli și întâmplările neașteptate – toate acestea te vor captiva din start, încă de la primul volum al tetralogiei! Așază-te confortabil, fă-ți un ceai și relaxează-te, în timp ce citești poveștile Lilei și Elenei.

Citește și: 10 opere clasice care au ajuns de pe paginile cărților pe ecranele albastre

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com