Pobabil rugată de nenumărate ori să o facă, prezentatoarea TV le-a împărtășit urmăritoarelor de pe instagram o listă cu cărțile care au marcat-o cel mai mult, în funcție de vârstă. Iată care au fost acestea.

Cărțile nu se vor demoda niciodată! Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de informare, ne ajută să evadăm, iar mirosul și foșnetul paginilor sunt incomparabile, pentru unii. Lilu le-a dezvăluit urmăritoarelor sale care au fost acele cărți care au marcat-o în perioade diferite ale vieții.

„Primele cărți citite(în afară de cele obligatorii la școală) erau scrise în chirilică. Probabil mulți dintre cei care citiți acum – nu știți cum e asta. Pe atunci bibliotecile din sate și raioane nu erau dotate cu cărți scrise în română. Apropos, un bun exercițiu pentru creiere”, dezvăluie Lilu.

Iată lista cărților recomandate spre citire de prezentatoarea TV:

Școală

Prima carte de care am rămas profund marcată a fost „Singur pe lume” de Hector Malot. Țin minte și acum cum stăteam în bucătărie și plângeam, așa de tare încât nu vedeam ce era scris. În acea perioadă am înțeles cât de norocoasă sunt că am o familie.

În facultate

M-am îndrăgostit de Mircea Eliade și de F.M. Dostoievski.

„Întoarcerea în rai”, „Nuntă în cer” – atât de frumos scrise. Stilul său, atât de plin de cuvinte! Îmbogățești bine vocabularul, în plus, e scris și gândit în română (fără a fi tradus și distorsionat).

„Fratii Karamazov” – considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. Nu vă fie frică de dimensiunile lui.

Osho – perioada 20 de ani.

Mulți îi critică cărțile, pentru că ar fi prea simpliste, eu însă cred că sunt foarte potrivite pentru început – când îți pui multe întrebări și pentru a ajunge la cărțile de psihologie sau filosofie trebuie mult să citești.

Osho – nu a fost scriitor, iar în cărți găsești temele la care el medita. Pentru perioada vârstei de 20 de ani sunt foarte potrivite. Accesibil pe înțeles despre echilibru, iubire, libertate, femei, bărbați, copii, compasiune . Am avut multe cărți de Osho, multe dintre ele le-am dăruit(chiar am verificat acum – doar una mai am în bibliotecă).

Louise Hay – perioada 25 ani

Orice ai citi de această autoare, te va înaripa. Prima carte citită a fost „Femei Puternice”. M-a impresionat – într-o cărțulie atât de mică sunt atât de multe practici frumoase.

„Femei care aleargă cu lupii” de Dr. Clarissa Pinkola Estes. O carte mai complicată ca și lectură, o poți lăsa pe mai târziu dacă nu înțelegi. Eu am citit-o o perioadă lungă și revin cu drag la ea. Orice pagină la care aș deschide, parcă e despre mine în acel moment. E despre cum să redobândești forțele naturale feminine, cum să educi viitoare femei împlinite și conștiente de cine sunt și ce pot. Lecturi plăcute!

Care sunt cărțile care v-au marcat cel mai mult pe voi, cititoarele noastre?

Sursa: Instagram.com