Iubitorii de cărți fiți atenți, am pregătit pentru voi un top din șapte cărți interesante și romantice ce îți vor servi drept companie la o ceașcă de cafea. În articolul de mai jos, vei descoperi unele cărți ce te duc într-o lume altfel, care îți vor da de gândit, altele te vor relaxa și te vor purta frumos prin lumea iubirii. Dă o fugă la un magazin de cărți chiar acum!

Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

Este povestea de iubire dintre Lou și Will, care provoacă o sumedenie de emoții. Dragostea, speranța, neîncrederea și alte emoții, se simt și se citesc printre rânduri. Povestea celor doi protagoniști prezintă viața într-un mod realist dar totodată lasă loc pentru a visa. „Înainte să te cunosc” este un roman fantastic și senzual, care cucerește prin intensitatea emoțiilor.

Confess – Colleen Hoover

O poveste la prima vedere liniștită, care pe parcurs s-a transformat într-o luptă. Romanul începe cu o serie de situații grele pe care protagonista trebuie să le depășească, ceea ce a făcut-o să se transforme dintr-o adolescentă naivă într-un adult cu o singură dorință ce o ține pe loc și o face vulnerabilă în fața iubirii.

Parfumul – Patrick Suskind

Un roman clasic despre moarte și senzualitate în același timp. Povestea se desfășoară în Franța în secolul al XVIII-lea. Pe tot parcursul romanului vei simți un miros particular prin comparații, asocieri și emoții. Vei descoperi că fiecare om are un parfum propriu care stârnește simpatie, ură, dezgust, adorație, frică și multe alte emoții. Cu siguranță o să te întrebi: eu oare cum miros?

Totul se termină cu noi – Colleen Hoover

Cartea este bazată pe o poveste de dragoste cu dramă și umor, o lecție de viață pentru adolescenți. Deși asistase în copilărie la o relație de acest tip între părinții săi și era decisă să nu repete greșelile lor, Lily se trezește prinsă chiar într-o poveste de dragoste încărcată de violență, în timp ce celor din exterior li se părea ideală.

Valentine – Adriana Trigiani

Romanul prezintă povestea unei tinere, ucenică a unei maestre artizan de la o firmă de pantofi de lux, aflată la un pas de faliment. Valentine Roncalli își dorește foarte mult să salveze afacerea, iar viața ei se împarte între dragostea pentru un bucătar, datoria față de propria familie și provocarea de a participa la o competiție organizată de un magazin din New York.

Sub aceeași stea – John Green

Această carte este un amestec de melancolie, înțelepciune, duioșie și umor. Este o poveste îndrăzneață care tratează subiectul adolescenței din punctul de vedere a doi tineri bolnavi de cancer. Este scrisă într-un mod simplu care este îndeajuns de interesantă încât să te facă să întorci următoarea pagină, dar niciodată atât de complicată încât să vrei să o lași din mână și să faci o pauză.

S. Te iubesc – Cecelia Ahern

Povestea unei căsnicii de invidiat, care servește drept o lecție de viață. Avem de-a face cu o poveste cu început trist, dar care, cu răbdare și iscusință, se transformă într-o poveste cu final fericit, cu conștientizări și mesaje de departe, cu dragoste și susținere din partea oamenilor dragi rămași în apropiere. Cartea este despre conștientizare și acceptare, care mai târziu te ajută să treci peste o mare dezamăgire și să-ți captezi ție atenția, atunci când tot ce-ți dorești este să te ascunzi de toată lumea.

 

Lasă-ne în comentarii denumirea cărții care prima ți-a provocat interesul. Iar după ce o lecturezi te așteptăm cu o reacție.

Autoare: Daniela Arapan, stagiară