Suntem într-o perioadă când avem mai mult timp liber decât ne-am fi așteptat vreodată. Acum este momentul perfect când putem, în sfârșit, să citim acele cărți pe care le ținem demult pe rafturile noastre. Scriitoarea Oxana Barbu ne-a povestit care sunt acele lecturi ce au lăsat urme în sufletul ei și pe care ți le recomandă și ție. 

„Acorduri în C’minor” de Corina Bezdîga-Verlot

Corina Bezdîga-Verlot, în cartea sa de versuri, îşi exprimă dragostea față de un bărbat, dar povestește și despre experiența despărții. Autoarea scrie despre amintirile frumoase din copilările, despre fratele şi sora, care sunt mai mari decât ea, despre părinții săi și în special despre amintirile legate de tatăl său. Şi, desigur, nu uită să vorbească despre cel mai scump loc din viața sa – casa părintească. Corina Bezdîga-Verlot este scriitoarea mea preferată de aici, de la noi.

 „Satul meu de lângă Prut” de Natalia-Mazilu-Miron

Prin versurile sale, autoarea vorbeşte despre simpla, dar frumoasa ei copilărie. Despre simplitatea oamenilor din trecut. Citind această carte călătoream imaginar în copilăria mea, unde oamenii aveau mai multă bunătate și se ajutau reciproc, atunci nu aveau idee despre modernizare, iar omenia şi simplitatea era în cap de masă la fiecare om în casă.

„Fluturi” de Irina Binder

Irina Binder este scriitoarea care prin scrierile sale atinge coardele sufletului. Făcându-le şi mai sensibile.

„Fluturi” m-a impresionat foarte mult. În acest roman scriitoarea redă toate trăirile, emoțiile şi suferințele sale pe care rareori şi le arăta. Irina povesteşte cu atâta pasiune despre legătura sa cu Matei. Despre Oli, femeia blândă din casa din Snagov, unde locuia cu Matei. Despre prietenul său imaginar, care în fine s-a dovedit că era Robert, tânărul care o plăcea foarte mult. Despre prietena sa Simona care mereu îi oferea sfaturi şi era alături în orice moment. Irina este o femeie puternică. De la ea am învățat multe lucruri frumoase și a fost o adevărată lecție pentru mine. Toate cărțile scrise de Irina Binder au lăsat un impact pozitiv atât spiritual, cât şi emoțional în viața mea.

Citește și: „Am devenit scriitoare pentru că așa a vrut Dumnezeu”. Cunoaște-o pe Oxana Barbu

Distribuie articolul: