Am intrat în perioada rece a anului, iar organismul nostru are nevoie de un plus de vitamine și minerale. Noroc că avem acces la alimente care să suplinească carența acestora. Vă invităm să preparați o supă-cremă de broccoli cu spanac. 

Ingrediente:

  • 1 ceapă albă
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 250 gr spanac
  • 1 căpățână de 250 gr de broccoli
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 ml lapte
  • felii de pâine
  • felii de pastramă de porc sau vită
  • cașcaval ras

Preparare:

Se pune o oală cu 2 litri de apă și sare la foc, să fiarbă. Se curăță legumele: ceapa, morcovii și cartoful, se spală bine și se taie cuburi. Când apa începe să clocotească se adaugă legumele și se lasă să fiarbă. Se spală broccoli și spanacul și când legumele sunt fierte, se pun în oala cu apă. Când toate sunt fierte, se stinge focul și se lasă să se răcorească. Când s-au răcorit bine se pun legumele în blender și se mărunțesc până la consistența dorită.

Se pune compoziția într-o oală și se pune din nou pe foc. Se adaugă smântâna lichidă și laptele, se amestecă și se lasă să dea un clocot. Se potrivește cu sare și piper și se stinge focul. Se servește cu o felie de pâine prăjită sau pesmeți, cu cașcaval ras deasupra și cu feliuțe de pastramă prăjită.

SURSA

Vezi și: Tartă cu brânză și ciocolată, un răsfăț dulce cu aromă de nuci

Distribuie articolul: