Konstantin Sabonis este autorul cărții „Doctorul Apă: Cum să ne păstrăm sănătatea cu ajutorul apei”, iar pe lângă faptul că este un cunoscător în ale hidratării, mai e și un utilizator activ al rețelei Instagram. Anume acolo publică în mod regulat sfaturi legate de impactul consumului de apă asupra frumuseții și sănătății. Unul dintre cele mai recente sfaturi ale autorului este cel legat de apa fructată. Cum se prepară, vedeți mai jos.

„Mulți au obișnuit să numească această apă drept detoxifiantă, alții o numesc limonadă, însă aceasta e o apă obișnuită, vitaminoasă. În realitate, băutura este recomandată pentru cei care nu pot bea apă plată sau consideră acest obicei drept unul banal.

Dacă este benefică această băutură pentru organism? Desigur. Atunci când se combină cu sucul de fructe, are loc amestecul fizic dintre microelemente, iar soluția obținută este profund vitaminizată.

Pentru ca să fie bună de consumat, această „infuzie” trebuie să stea la frigider minim 3 ore. E important însă de știut că această apă nu este mai bienefică decât fructele însele sau apa, consumată separat. Se consumă doar pentru senzații gustative.

0e67ba5ff9cda65cb41bdb73c17b7262

Ce fel de fructe se pot folosi? Oricare și în orice fel de proporție. Aceasta e doar o chestie de preferințe. De notat însă că niște felii de lime sau lămâie vor crea un gust mai intens decât doar câteva zmeure sau alte fructe. Trebuie doar să le proporționați.

Cum se pregătește apa de fructe? Puneți fructele în borcan și apăsați-le un pic cu lingura, pentru ca să elibereze puțin suc, însă nu atât de mult, încât să se transforme în pireu. Umpleți borcanul cu gheață și amestecați atent. Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l la frigider. Apa va deveni aromată abia peste câteva ore, iar gheața va separa apa de fructe”, spune Konstantin Sabonis.

Vezi și:

Apa fiartă în mod repetat devine periculoasă pentru organism! Iată de ce

Foto: Mom to Mom NutritionPinterest

Distribuie articolul: