INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei
  • 2 fiole esență de vanilie
  • *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE

O să adori aceste clătite de post! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clătite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!

Cum faci clătitele de post:

  1. Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
  2. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).
  3. Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Distribuie articolul: