Cu ajutorul acestei reţete poţi face nu doar gogoşele, ci şi eclere, choux-uri, profiterol sau churros. Pare complicat, dar nu este deloc aşa. Le prepari după indicaţii şi le umpli cu frişcă. Sunt un deliciu!

Ingrediente pentru 20 de bucăţi

500 ml apă

200 g unt

1 linguriţă sare

250 g făină

6 ouă

300 ml smântână pentru frişcă

20 g zahăr pudră

Pentru toppping:

100 g zahăr pudră

5 linguri cafea tare

1 lingură esenţă de rom

 

Cum să faci gogoşele cu frişcă

Combini apa cu untul frecat şi sarea pe care le aduci la punctul de fierbere. Înglobezi făina şi amesteci viguros. Aşezi din nou compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până când aluatul se dezlipeşte de fundul vasului. Scufunzi vasul în altul care conţine apă rece şi amesteci constant.

Când s-a răcit, adaugi ouăle, pe rând. Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unei linguri, formezi gogoșele  în tavă, la distanţă unele faţă de altele, pentru a avea loc să crească de două ori mai mult în timpul coacerii.

Introduci tava în cuptorul încins pentru 30 de minute. După 10 minute, reduci temperatura cuptorului la jumătate, fără a deschide uşa cuptorului. Laşi gogoşelele la răcit înainte de a le umple.

Pentru umplutură, mixezi smântâna pentru frişcă în care adaugi zahărul pudră. Umpli gogoşelele cu frişcă, cu ajutorul unei seringe pentru umplut gogoşi.

Pentru glazură, freci zahărul pudră cu cafeaua şi romul până obţii o cremă puţin groasă, dar care curge, şi ornezi gogoşelele.

Distribuie articolul: