Pe timp de caniculă organismul nostru are nevoie de alimente ce hidratează, respectiv ne răcoresc. Atunci când organismul are suficientă apă pentru a funcționa, este fericit și ne răsplătește cu energie. Castravetele, pepenele roșu, piersicele, strugurii și pepenele galben nu trebuie să lipsească din meniul nostru, vara.

„Eu vă recomand să țineți aceste ingrediente la rece înainte de consum, mai ales pe timp de vară, pentru a simți adevărata savoare ce ne-o oferă. Eu mereu păstrez în frigider apa ionizată îmbogățită cu fructe și chiar legume, așa-zisa sassy water. Pepenii roșii nu lipsesc din meniul meu zilnic și mă străduiesc să mânânc cât mai multe alimente bogate în grăsimi, proteine. Acestea sunt în categoria alimentelor care consumă multă apă și energie pentru a fi digerate.”

535104_1709106889365566_204179313003790646_n

Prin urmare, asta ne recomandă nutriționista Corina Dascalu să facem pe timp de caniculă, când temperaturile arzătoare devin insuportabile. Ne putem ajuta organismul cu acești câțiva pași simpli.