Nu este un secret că numărul mare de sărbători ne lasă nu doar cu amintiri frumoase ci şi cu kilograme în plus şi centimentri în talie. Medicul nutriţionist ne ajută să revenim în formă şi vine cu 4 sfaturi utile ce ne vor ajuta enorm nu doar să dăm jos kilogramele acumulate ci să ne alimentăm sănătos în continuare.

În formă” după sărbători

Cu pași grăbiți se încheie sărbătorile de iarnă. O perioadă frumoasă, cu alai de oameni dragi, evenimente, emoții, impresii plăcute, dar și… kilograme în plus. Deși te-ai străduit din răsputeri să elimini ultimul punct, ceea ce vezi astăzi pe cântar e firesc.

Prea multe, prea variate și prea nu la locul lor au fost alimentele în această perioadă. Pentru a nu le permite acestor kilograme să se rețină prea mult, câteva sfaturi ți-ar fi de folos.

  1. Încetează să te autoacuzi. Ceea ce a fost nu mai poate fi întors, iar stresul pe care îl resimți în fiecare zi doar contribuie la reținerea acestor kilograme. Și toate din cauza cortizolului- a hormonului stresului. Ieși la o plimbare sau- și mai bine- la un antrenament cardio la sală sau în parcul din apropiere. Doar emoțiile pozitive și amintirile frumoase te vor ajuta să revii în formă.
  2. Reîntoarce-te la alimentele sănătoase. Știu că este o crimă să arunci olive-ul, șuba, tortul și salamul rămase de la sărbători. Dar un frigider în această perioadă ar trebui neapărat să conțină și alimente hrănitoare în el. În mod obligatoriu- fructe, legume și verdețuri. Nu îți fie frică să împarți “bunătățurile” de după sărbători cu cei mai triști decât tine. Iar în mod ideal- să nu pregătești la anul prea multe în noaptea de Revelion, dar și de Crăciun.
  3. Organizează-ți ambianța. Chiar dacă nu te poți despărți nicidecum de prăjiturile, biscuiții și ciocolatele rămase, iar acestea te tentează- ascunde-le. Caserolele, recipientele întunecate, dar și frigiderul te vor ajuta în realizarea acestui obiectiv. Aranjând-ule în frigider, nu uita să le plasezi în spatele fructelor și a legumelor. În acest caz, deschizând frigiderul, vei privi din start alimentele sănătoase, iar creierul tău va face alegerea corectă.
  4. Ai grijă de bacteriile din intestin. Mesele copioase au avut un impact major în primul rând asupra acestor organisme importante pentru sănătatea ta. Readucându-le la viață, vei scăpa și de kilogramele acumulate- la sigur. În ajutor îți vin prebioticele, precum fructele, legumele și cerealele integrale, dar și probioticele, precum kefirul, iaurtul sau murăturile. Doar de tine depinde sănătatea acestora.

Fii atentă la alegerea ta!

Maria-Victoria Racu, medic nutriționist.

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi şi: Medicul nutriţionist Maria-Victoria Racu vine cu 4 trucuri preţioase care te vor ajuta să nu te îngraşi de sărbători