Olguța Buța este o tânără din Republica Moldova, dar care locuiește în România unde este fondatoarea unui proiect online ce îi ajută pe cei ce vor să slăbească. Proiectul gândit de Olguța oferă un program de slăbit, program de tonifiere musculară și program pentru creșterea masei musculare. 

Totul a pornit când Olguța a decis să își modifice corpul, iar după schimbările prin care a trecut, aceasta nu trece neobservată. Are un corp fabulos pe care îl întreține cu mult sport și o alimentație echilibrată.

Olguța ne-a răspuns la câteva întrebări și ne-a oferit o mulțime de sfaturi. Astfel am aflat care sunt pașii principali spre un abdomen plat sau dacă fructele îngrașă.

Care sunt pașii esențiali, pe care trebuie să îi urmăm cu sfințenie dacă ne dorim un abdomen plat. 

„Majoritatea persoanelor își doresc să aibă un abdomen plat, dar foarte puține își schițează un plan, ca mai apoi să îl urmeze până ajung la rezultatul dorit. Nu este greu să obții o condiție fizică bună, mai greu este să te menții. Din experiență, o evoluție frumoasă și constantă o au persoanele la care motivația vine din interior.

Trăim în secolul vitezei și fiind mereu pe fugă, deseori au prioritate alimentele ispită. De exemplu, în loc de o masă bogată în proteină, fibre și vitamine, oamenii aleg să își amăgească stomacul cu un fast-food pe cinste după care se instalează lenea și somnul. Lovindu-mă și eu de acest stil de viață haotic și trecând cu succes peste el, am creat programele alimentare și de antrenament, care te ghidează către un stil de viață sănătos și se pliază pentru orice persoană care își dorește o schimbare, chiar și pentru persoanele care nu pot ajunge la o sală de sport.”

„Dacă mănânci după ora 18:00 te îngrași” – un mit sau realitate?

„Este o întrebare bună și destul de controversată. Depinde și ce mănânci după ora 18, dar mai ales înainte. Eu recomand o masă ușoară, săracă în carbohidrați, nu un ospăț în toată regula. În cazul meu, ultima masă o iau cu 3-4 ore înainte de somn.”

Putem scăpa de celulită având o alimentație corectă și un program de sport?

„Da, sigur, deoarece în mare parte cauzele apariției celulitei sunt alimentația necorespunzătoare (adică mese bogate în grăsimi, carbohidrați și puține fibre și proteine) și lipsa de exerciții fizice.

Mintea noastră își dorește multe, dar dacă te poți controla și îi oferi corpului doar ce are nevoie, neapărat te va mulțumi printr-o evoluție frumoasă.”

Fructele îngrașă?

„Iarăși ne ciocnim de stilul de viață. Orice aliment consumat în exces are urmări neplăcute. Pentru persoanele care au un stil de viață sănătos și fac sport, consumul de fructe în cantități echilibrate nu are efect negativ. Iar la persoanele supraponderale, situația este diferită… dar asta nu înseamnă că trebuie excluse total.”

Tu cum ai ajuns să arăți atât de bine? Cât timp ți-a luat ca să ajungi la rezultatele de astăzi ?

„La un moment dat, privindu-mă în oglindă, mi-am dat seama că cea pe care o vedeam era o străină. Din acel moment am luat decizia să muncesc pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.”

„Datorită celei mai bune decizii din viaţa mea, astăzi îmi iubesc corpul şi evoluţia. Să lucrezi pentru cea mai bună versiune a ta, să mergi cu răbdarea de mână, să lucrezi zilnic pentru visul tău fără a primi vreo răsplată financiară la sfârșitul lunii, este una din cele mai grele provocări. Mergi pe acest drum doar tu, cu pasiunea și încrederea uriașă că vei reuși. Nu sunt o persoană care merge prin viață de mână cu timpul.

Am peste 3 ani de când am îmbrățișat pasiunea vieții mele, iar astăzi sunt mândră de evoluția mea, dar și evoluțiile oamenilor cu care lucrez mă fac să mă simt binecuvântată. Este cel mai frumos sentiment să iubești la nebunie ceea ce faci.”

O găsești pe Olguța pe pagina sa de Instagram

Sursa foto: Instagram.com 

Distribuie articolul: