Dacă urmezi o rutină corectă de îngrijire a tenului și cu toate acestea te confrunți cu acnee și erupții încăpățânate, care nu dispar orice ai face, cauza ar putea fi alimentația. Consumul de alimente care cresc producția de sebum a pielii, provoacă dezechilibre hormonale și inflamații poate favoriza apariția acneei, în ciuda eforturilor tale de a păstra o rutină corectă de îngrijire a pielii.

Potrivit Beautylish, acestea sunt cele mai comune alimente care declanșează apariția coșurilor, pe care ar trebui să le eviți din dieta ta.

1. Lapte și produsele lactate

Hormonul de creștere existent în lapte și în produsele lactate favorizează apariția acneei. De asemenea, din punct de vedere nutrițional, laptele cu un conținut scăzut de grăsimi și cel fără grăsime au un conținut ridicat de zahăr, ceea ce, din nou, contribuite la apariția erupțiilor pe piele.

2. Zahăr

Unul dintre cele mai nocive alimente, care influențează apariția acneei, este zahărul rafinat. Când zahărul pătrunde în corpul nostru, crește nivelul insulinei, ceea ce duce la inflamația sistemului nostru. Pentru persoanele predispuse la acnee, acest lucru înseamnă apariția coșurilor neplăcute. Dacă vă este greu să renunțați la dulciuri, optați pentru cele cu un conținut scăzut de zahăr, cum este ciocolata neagră cu 70-90% cacao.

3. Arahide

Arahidele și produsele făcute din oleaginoase conțin un tip de hormon numit androgen care poate cauza apariția acneei prin creșterea producției de sebum. Evitați pe cât posibil untul de arahide, alunele, sau orice produs care conține urme de arahide sau ulei de arahide.

4. Carnea roșie

Carnea roșie conține grăsimi saturate și colesterol, ceea ce provoacă inflamație în organism. Acest lucru duce la încetinirea producției de colagen, ceea ce face pielea mai predispusă la acnee.

 

Distribuie articolul: