Porumbul conține numeroase fibre benefice organismului. Acesta contribuie la menținerea bacteriilor sănătoase în intestin și ajută la formarea lanțului de acizi grași din colon.

Specialiștii susțin că porumbul consumat moderat ajută la prevenirea cancerului de colon. Dar asta nu e tot, porumubul conține și o serie de minerale, vitamine și nutrienți cu proprietăți antioxidante.

Toate aceste valori ale porumbului te protejează de anumite afecțiuni, dar nu îți pun sănătatea în pericol.

Bogat în substanţe nutritive

Dacă tu îl consumi doar pentru că îţi place gustul său, ei bine, află că porumbul este bogat în fibre insolubile (reglează tranzitul intestinal şi accelerează eliminarea din organism a toxinelor şi a substanţelor cu risc cancerigen): hemiceluloză, celuloză şi lignină. De asemenea, acest aliment conţine carotenoide, minerale (magneziu, fosfor, zinc, cupru), carbohidraţi, proteine (zeine). Porumbul mai are în conţinut calorii şi zaharuri puţine, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Porumbul dulce reprezintă o sursă benefică de B3, B5, B6, ceea ce ajută să ai doza necesară de energie pentru întreaga zi. Pentru că în porumb se regăseşte o mare cantitate de apă şi pentru că este slab caloric, acestea se recomandă şi ca aliment contra luptei cu kilogramele în plus.

Îmbunătăţeşte vederea

Consumul de porumb fiert ajută la sănătatea ochilor. Datorită compuşilor săi bogaţi în carotenoide, zeaxantină şi luteină, porumbul este un adevărat aliat pentru vedere. Oamenii de ştiinţă asociază nivelul crescut de carotenoide din sânge cu reducerea riscului de cataractă şi degenerare maculară (retina începe să se deterioreze şi nu mai poate capta corespunzător imaginile din mediul inconjurător), transmite clicksanatate.ro.

Distribuie articolul: