Atunci când ne apropiem de mijlocul verii, nimeni nu prea să bucură atunci când trebuie să se încingă în bucătărie, cu cuptorul deschis. Chiar și așa, acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți bucura de niște bunătăți coapte.

Ingrediente 

  • 1 cartofmare
  • 2 linguri unt nesărat
  • 1/4 cană smântână
  • 1/3 cană brânză gouda rasă
  • 1 lingură ardei iute tocat mărunt
  • 2 felii de bacon gătit și crocant, tăiat bucățele
  • 1 vârf pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 vârf sare
  • 1/2 linguriță sare condimentată

Mod de preparare cartofi umpluți cu bacon, brânză gouda și ardei iuți:

Într-un castron de mărime medie, amestecă toate ingredientele cu excepția cartofului. Gătește cartoful în cuptorul normal sau cu microunde, până devine moale la mijloc. Taie cartoful în două, pe lungime și scobește părțile de mijloc, adâugându-le în amestecul din castron. Împarte amestecul între cele două jumătăți goale de cartof, apoi acoperă cu brânză gouda rasă. Dă la cuptor timp de 5-10 minute sau până umplutura devine ușor maronie și face mici bule. Pentru decorare, acoperă cu ardei iuți.

Citește și: Salată Capri, propusă de bucătarul Jamie Oliver. O salată delicioasă, din doar 2 ingrediente

 

Distribuie articolul: