Probabil ai mai auzit că spirulina este extrem de bună pentru organism, cu toate acestea nu fiecare persoană îi acceptă gustul și mirosul intens. Vezi mai jos de ce este totuși important să o incluzi în dieta ta și în ce rețete o poți utiliza. 

De ce este bine să consumi spirulina

Această algă este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, lipide, glucide, fiind considerată, pe bună dreptate, un super-aliment. Spirulina conține toți aminoacizii esențiali, are un conținut proteic între 50-60%, este bogată în vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12 (cu biodisponibilitate foarte scăzută însă, dar recomand Chlorella sursa vegetala de B12), D, E, K și în minerale precum mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu (de 26 de ori mai mult decât laptele), conține acizi grași omega și antioxidanți. Spirulina este cunoscută ca fiind utilizată chiar de NASA pentru hrana astronauților, dar și pentru un efect cu adevărat deosebit pe care această algă îl prezintă, acela de a crește rezistența la radiații a organismului uman.

Rețete de consum al spirulinei

Salată de fructe cu praf de spirulină

Este una dintre cele mai rapide rețete în care poate fi utilizată spirulina, alături de rețetele de salate de legume. Această rețetă poate fi obținută din ce fructe doriți, care va sunt preferate. Poți  alegei fructe acrișoare pentru a acoperi gustul și mirosul spirulinei, dacă nu îl tolerați.

Un exemplu de salată de fructe cu spirulină: 1 piersică tăiată cuburi, 1 felie groasă de ananas tăiată cuburi, ½ avocado, câteva nuci, câteva boabe de strugure alb tăiate în jumătate, ¼ linguriță pudra de spirulina. Amestecă și servește rece.

Smoothie cu spirulină

Dacă foloseși fructe acrișoarelămâieverdeață sau ou (în shake), poți folosi și spirulinase potrivesc ca și gust.

Un exemplu de rețeta de smoothie cu spirulină: 1 banană, ½ măr, o linguriță zeamă e lămâie, 200 ml lapte de cocos, o jumătate de linguriță de spirulina pudra, 2 lingurițe de semințe de cânepă decorticate și crude. Totul la blender. Dacă dorești  băutura  fie mai “fină”, o poți strecura.

Toast cu avocado, ananas și spirulină

Încă o rețeta foarte simplă – toast cu avocado și spirulină.

Ingrediente:

  • un avocado;
  • 2 felii de ananas;
  • 3-4 linguri de lămâie;
  • un sfert de linguriță de spirulină pudra;
  • jumătate de ceapă mică tăiată foarte mărunt (opțional)
  • sare, piper după gust;

Zdrobește cu furculița ananasul și avocado, adăugă restul ingredientelor și amestecă bine. Unge o felie de pâine cu această delicioasă cremă!

Poți folosi spirulină simplu, neasociată cu alte alimente, dizolvând pur și simplu o linguriță de spirulină într-un pahar cu apă, pe care îl puteți bea chiar pe stomacul gol.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: