Ingredientele folosite în salată sunt pentru patru porţii. Reţeta este originară din insula Capri, unde vremea este extraordinară, iar roşiile şi busuiocul au un gust fantastic, aşa că încercaţi să faceţi rost de cele mai bune ingrediente. 

Mozzarella este ruptă bucăţele, pentru salată are un aspect mai rustic, iar sosul este diferit. Are un gust absolut delicios şi este una dintre salatele cel mai simplu de preparat. Salata arată grozav servită pe un platou mare.

Ingrediente:

4 bulgări a câte 150 g de brânză mozzarella de bivoliţă

2 mâini de roşii gustoase, bine coapte, de diferite forme şi mărimi

partea albă de la o ceapă verde, tăiată felii foarte subţiri

ulei de măsline extravirgin

oţet cu ierburi aromate, de bună calitate

Pentru sos folosim o mână mare de frunze proaspete de busuioc, sare marină şi piper negru proaspăt măcinat, inclusiv ulei de măsline extra virgin.

Mai întâi se prepară sosul. Lăsaţi deoparte câteva frunze de busuioc pentru decor, iar pe celelalte tocaţi-le nu prea mărunt şi zdrobiţi-le într-un mojar împreună cu un praf de sare. Adăugaţi puţin ulei şi amestecaţi, obţinând un delicios sos de busuioc.

Rupeţi brânza cu atenţie pe un platou mare de servit. Tăiaţi roşiile bucăţi mai mari şi asezonaţi-le într-un castron cu ceapă verde, ulei de măsline, puţin oţet cu ierburi aromate, sare şi piper. Puneţi roşiile peste mozzarella şi turnaţi deasupra sosul de busuioc. Presăraţi frunzele de busuioc rămase şi serviţi.

Selecție: Daniela Gorincioi, stagiară

Citește și: Supă cremă de dovleac cu ghimbir. Extrem de simplu de gătit (Foto)

Distribuie articolul: