Amintim că medicul obstretician, Vadim Scarlat a fost arestat după ce a fost acuzat de corupție. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, medicul ar fi transmis unui judecător, prin intermediul unui asistent judiciar (ambii fiind acum reținuți), 2.000 de euro pentru o soluție favorabilă într-un dosar în care avea statut de învinuit.

Dosarul a fost deschis în legătură cu decesul unui nou-născut și pretinsa neglijență a lui Vadim Scarlat, care ar fi condus la moartea copilului.

Vezi și: Vadim Scarlat, unul dintre cei mai cotați medici ginecologi, învinuit de dare de mită. Ar fi dat 2000 de euro unui judecător

În mediul online s-a creat o petiție, care deja a adunat aproape 2 mii de semnături, prin care se solicită cercetarea în libertatea a medicului Vadim Scarlat. Menționăm că Scarlat se află în izolatorul CNA.

Astăzi mai mulți părinți, dar în mare parte mame, care au fost pacientele medicului au organizat un protesc pașnic în fața Centrului Național de Anticorupție. Protestatarii cel eliberarea lui Scarlat sau cel puțin cercetarea lui în libertate.

Tatiana Țapeș, una dintre organizatoarele protestului a declarat: „Suntem siguri că este nevinovat. Scarlat nu este un criminal, datorită lui noi suntem mame fericite.”

Printre protestatari au fost și interpreții Costi Burlacu și Corina Țepeș.

Pentru că niciun reprezentant CNA nu a ieșit să vorbească cu protestatarii, aceștia au intrat în clădire și au cerut ca cineva să îi bage în seamnă. Protestarilor li s-a cerut să transmită solicitările în scris și astfel vor primi un răspuns de la CNA.

Astfel protestatarii au scris o cerere și au adunat semnături pentru eliberarea medicului obstretician, aceștia au mai adăugat că nu vor înceta protestul până Vadim Scarlat nu va fi eliberat sau cel puțin cercetat în libertate.

Mai multe poze vezi în galerie:

 

Distribuie articolul: