După ce miercuri au obținut mandate de arest în izolator sau la domiciliu pe numele celor cinci judecători și a unui procuror, reținuți într-un dosar de corupție, astăzi instanța urmează să se expună în privința celorlalți patru învinuiți.

Printre ei se numără unul dintre cei mai cotați obstetricieni, Vadim Scarlat. Acesta este învinuit că a dat mită de 2.000 de euro unui magistrat pentru emiterea unei decizii favorabile, notează AGORA.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, medicul ar fi transmis unui judecător, prin intermediul unui asistent judiciar (ambii fiind acum reținuți), 2.000 de euro pentru o soluție favorabilă într-un dosar în care avea statut de învinuit. Dosarul a fost deschis în legătură cu decesul unui nou-născut și pretinsa neglijență a lui Vadim Scarlat, care ar fi condus la moartea copilului.

Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătură cauzală între decesul copilului și acțiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, obstetricianul a solicitat o expertiză în comisie, care a oferit însă concluzii diferite de primele. Ca să pună punct divergențelor, părinții nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la București, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat.

Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi scos basma curată, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât și pe cele ale părinților copilului decedat.

Sursa: AGORA