Medicul Vadim Scarlat, reținut într-un dosar de corupție, și-a recunoscut vina. Asta a declarat serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție. Prin urmare, ieri, acuzatorul de stat a cerut schimbarea măsurii preventive de arest la domiciliu. Acum, Scarlat este în libertate, dar nu poate părăsi țara pe un termen de 60 de zile. Contactat de AGORA.md, medicul a refuzat să ofere vreo declarație.

„În privința unuia din învinuiții pe dosarul „mitei pentru judecători”, medicul Vadim Scarlat, facem următoarele precizări. Datorită colaborării învinuitului cu organele de urmărire și încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, măsura preventivă aplicată acestuia – arest la domiciliu, a fost modificată de către procuror, în după-amiaza zilei de ieri,  în cea de obligare de a nu părăsi țara, pe un termen de 60 de zile. Totodată, vă informăm că urmărirea penală în privința lui Scarlat se află la etapa finală, iar în curând cauza penală în privința acestuia va fi transmisă spre examinare instanței de judecată”, a declarat serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Ieri, în presă s-au strecurat informații precum că medicul urma să iasă astăzi la muncă, la o clinică privată. Deși ne-a răspuns la telefon, Vadim Scarlat a refuzat categoric să ofere declarații.

Vadim Scarlat a fost reținut într-un dosar de corupție în octombrie 2018, împreună cu alte nouă personae – cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar.

Sursa: Agora.md