Medicul Vadim Scarlat își va relua activitatea începând de astăzi, 15 ianuarie. Despre acest lucru ne-a comunicat o pacientă a sa, care și-a făcut deja programare la o clinică privată din Chișinău. Pacienta a făcut referire la un grup închis, din care fac parte mai multe foste și actuale paciente ale doctorului. Contactați de AGORA, responsabilii de la Procuratura Anticorupție au declarat că medicul se află în arest la domiciliu deja de aproape o lună. 

Potrivit informațiilor distribuite în grupul de pe Facebook, Vadim Scarlat își va relua activitatea în cadrul unei clinici private din Chișinău, de la fucția deținută în candrul Centrului mamei și Copilului doctorul fiind încă în concediu. Am încercat să luăm legătura cu el, dar doctorul a spus că nu face niciun fel de declarații oficiale.

„El se află de aproximativ o lună în arest la domiciliu. Urmărirea penală în privința acestuia se apropie de finalizare. Iar atunci când vom transmite dosarul în judecată, vom oferi mai multe detalii”, au declarat în schimb cei de la Procuratura Anticorupție pentru Agora.md. 

Amintim că pe 23 octombrie, zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție. Este vorba de cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un inculpat pe un dosar și medicul Vadim Scarlat. La 21 noiembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest în izolatorul penitenciarului 13 pentru încă 25 de zile.

Distribuie articolul: