Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, v-am pregătit o rețetă cu care să vă desfătați după mesele copioase.

După mesele copioase este bine să trecem pe un meniu de detoxifiere. Şi ce poate fi mai potrivit decât o supă uşoară şi delicioasă?

Ingrediente:

  • 1 kg de peşte crap (întreg, cu tot cu cap)
  • 300 g icre de peşte
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 bucată ţelină
  • 200 g varză de Bruxelles
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • zeamă de lămâie, după gust

Preparare:

Cureţi peştele de solzi, îl eviscerezi, îl speli şi-l pui la fiert în apă cu sare. Îl laşi la foc mic 20 de minute. Între timp, dai morcovii şi ţelina prin răzătoare, iar ceapa o tai cubuleţe. Scoţi peştele din oală şi strecori supa.

Pui legumele la fiert în zeama strecurată. Le laşi pe foc 15 minute, timp în care dezosezi peştele, apoi îl pui în oală, adaugi icrele spălate şi varza de Bruxelles tăiată în patru. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi supa să fiarbă 15 minute. La final, presari pătrunjelul tăiat fin.

Serveşti supa de peşte cu pâine proaspătă şi, dacă vrei, cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!