Chiar și atunci când nu ești foarte înaltă, poți apela la mici trucuri pentru a adăuga câțiva centimentri în înălțime! Dacă natura a decis că ești minionă, atunci moda te va ajuta: există sute de ținute și variante de styling care ti se potrivesc că o mănușă. Poți purta tocuri, pantaloni cu talie înaltă, rochițe elegante și încălțări cât mai fine, care alungesc piciorul. Cu toate acestea, poți crește câțiva centimentri în înălțime și fără ajutorul hainelor sau accesoriilor. Secretul stă în postura corporală!

Iată 4 exerciții, recomandate de andreearaicu.ro, pentru postura care te ajută să pari mai înaltă instantaneu!

1. Mișcări de retragere și ridicare a brațelor

Primul exercițiu din această serie te va ajuta să îți observi postura umerilor și să te obișnuiești să ții spatele drept în permanență.

Așază-te în poziție de fandare și coboară unul dintre genunchi. Păstrează un unghi de 90 de grade la nivelul ambelor picioare.

Apoi, ia două gantere sau discuri de 1-3 kilograme. Dacă nu ai accesorii fitness, poți improviza folosind sticle cu apă sau conserve. Poți face mișcările și fără greutăți, însă acestea cresc eficiența exercițiului. Cu o greutate în fiecare mână, du brațele în fața ta, cu coatele îndoite la 90 de grade. Retrage coatele în spate, deschizând pieptul și strângând omoplații unul spre celălalt. Apoi, du din nou brațele în față și repetă mișcarea de 12 ori. Fă trei serii din acest exercițiu, apoi treci la următorul.

2. Flotări pentru omoplați: exerciții pentru piept

De multe ori, nici măcar nu îți dai seama că stai cocoșată. Acest lucru te face să pari mai scundă, indiferent de înălțimea pe care o ai. De aceea, acest exercițiu te va ajuta să ai o postură dreaptă, grațioasă și, nu în ultimul rând, care te face să pari mai înaltă. Așază-te în patrupedie, cu palmele așezate exact sub umeri. Împinge în palme și creează spațiu la nivelul pieptului, depărtând omoplații unul de celălalt. Apoi, strânge omoplatii și deschide umerii. Vei observa cum trunchiul se ridică sau coboară, în funcție de mișcarea de la nivelul spatelui. Repetă mișcarea de 12 ori, în 3 seturi.

3. Mișcări de rowing, cu trunchiul aplecat

Stai dreapta, cu picioarele la lățimea șoldurilor. Păstrează spatele într-o poziție neutră, în timp ce te apleci în față, din șolduri. Lasă brațele drepte, spre podea. Ia o gantera și ridică unul dintre brațe, îndoind cotul și ducând gantera spre piept. Fă 3 seturi a câte 12 repetări cu fiecare braț în parte. Este un exercițiu excelent pentru a întări musculatura spatelui și pentru a te obișnui să ții umerii drepți, departe de urechi, pentru a-ți îmbunătăți postura.

4. Presă deasupra capului

Întoarce-te în poziția de fandare de la primul exercițiu, cu piciorul stâng în față. Ia o ganteră în mâna dreapta și ridică brațul deasupra capului, în linie dreaptă. Îndoaie cotul și coboară, apoi ridică din nou brațul, de 12 ori. Pentru mai mult echilibru, poți întinde brațul stâng în lateral sau îl poți pune pe sold. Apoi, repetă mișcarea cu brațul stâng, mutând în față piciorul drept.

Fă 3 seturi a câte 12 repetări pe fiecare parte.

Sursa: Andreearaicu.ro

Foto: Pexels.com