Ana Pîntea este o tânără cu o dragoste aparte pentru gătit, care își împărtășește rețete deosebit de gustoase pe pagina ei de Instagram, cu peste 10 mii de urmăritori. Ceea ce o deosebește pe Ana de restul bloggerilor culinari sunt rețetele deserturilor și plating-ul deosebit.

Tânăra a postat recent rețeta unui desert inedit „Karpatka”, extrem de apreciată de urmăritorii săi, pe care vă invităm să o descoperiți și voi.

Ingrediente pentru blat

  • Apă – 220 ml
  • Unt – 100 g
  • Făină – 140 g
  • Ouă – 4 buc
  • Un vârf de sare

Ingrediente pentru cremă

  • Lapte – 500 ml
  • Ouă – 2 buc
  • Amidon de porumb – 60 g
  • Zahăr – 100 g
  • Unt -100 g
  • Ciocolată albă – 150 g
  • Vanilie – 2 pachețele
  • Gelatină 5 g + 3 linguri de apă rece

Mod de preparare blat

  1. Într-o cratiță cu fundul gros, punem apa și untul plus sarea, aducem la punctul de fierbere și adăugăm făina.
  2. Amestecăm totul rapid și bine, până se leagă aluatul, stingem focul și lăsăm puțin să se răcească.
  3. Treptat adăugăm ouăle, preventiv zdrobite cu o furculiță.
  4. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
  5. Împărțim în 2 forme de 20 cm (tapetate cu hârtie) și coacem în cuptorul preîncălzit la 160-180 g, 20/25 minute.
  6. În funcție de cuptor, verificați cu o scobitoare, și trebuie să fie rumenit frumos.

Mod de preparare cremă

  1. Se pune laptele la foc mic până începe să fiarbă, dar nu se fierbe.
  2. Într-un vas se pune zahărul, ouăle și amidonul. Se amestecă bine cu un tel.
  3. Se adaugă laptele fierbinte câte puțin amestecându-se bine fără oprire.
  4. Se toarnă compoziția în vasul în care a fost laptele și se pune la foc mic.
  5. Se amestecă bine până începe să apară primele bule. Semn că crema este gata.
  6. Se adaugă gelatina hidratată, ciocolata și untul, vanilia și se amestecă bine până se dizolvă toate ingrediente-le.
  7. Punem primul blat într-un inel, turnăm crema și adăugăm al doilea blat, lăsăm să se răcească după care punem la frigider pentru 4-5 ore.

Foto: Instagram/ Ana Pîntea

Distribuie articolul: