Festivalul IA MANIA, cu sloganul “Descoperă ospitalitatea Dubasarilor”, se află la cea de-a V-a ediţie. Evenimentul vine cu o serie de surprize pentru toată lumea care apreciază tradiţiile și autenticul. Gastronomie, artizanat, dans, folclor - toate acestea vor fi la ordinea zilei la сel mai colorat eveniment al verii.

Despre provocările ce le-au fost puse în cale, despre procesele organizatorice din acest an, despre importantă vestimentaţiei naţionale, dar şi despre noutăţile festivalului organizatorii  au comunicat intens prin media și rețelele sociale. KLumea încurajează vizitatorii să poarte ii și cămăși tradiționale la eveniment.

„Tradiţia spune că pentru că o ie să fie frumoasă – trebuie să fie împunsă cu acul, să fie autentică. Astfel, tu omori orice deochi şi orice rău, acest lucru este foarte important”, a menţionat co-fondatoarea Klumea, Viorica Nagacevschi.

După cum ştim cu toţii, dansul popular moldovenesc este caracterizat de horă. Astfel, la ora 17:00 toată lumea care se va afla pe teritoriul festivalului “IA MANIA” va fi încurajată să se prindă într-o hora uriaşă, demnă de un record naţional.

IMG_7514
„Sperăm că toată lumea va fi destul de încinsă că să se alăture acestei hore gigantice, care este într-adevăr un dans magic. Să demonstrăm tuturor că noi suntem uniţi, inspiraţi şi săritori la nevoie ”, a relatat Nata Albot.

Nata Albot
Preţul biletului la Festivalul IA MANIA va fi de 80 de lei, iar pensionarii (la prezentarea carnetului de pensionar) şi copiii până la 12 ani au acces gratuit.
Toţi doritorii sunt aşteptaţi sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 11:00, în satul Holercani, raionul Dubăsari.

Osoianu

Vezi şi: Nata Albot despre IA Mania

Nicoleta Balacci, stagiară

Distribuie articolul: