De mai bine de o lună, viața tattoo artistei Ana-Anastasia Boaghe și a soțului său Mihail Boaghe, a devenit mai frumoasă. Cuplul trăiește o nouă etapă, cea în care au devenit părinți pentru prima oară. Oliver le-a transformat viața, una în culori deosebite, plină de momente tandre și fericire absolută. Despre prima lună în calitate de părinți, provocări și vise, aflați din interviul oferit de proaspăta mămică pentru EA.md.

Dacă pentru unii anul 2020 nu a fost unul dintre cei mai buni, atunci pentru EA a fost cu totul special: a rămas însărcinată, iar imediat ce 2021 și-a intrat în drepturi a venit pe lume mult-așteptatul copil, Oliver, sau așa cum îi mai spun părinții – Gugunea.

Viața a prins alte culori

„Cea mai mare provocare prin care am trecut a fost momentul în care am conștientizat că nu am încotro și trebuie să fac cezariană. Când l-am luat pe Oliver pentru prima dată în brațe, nu-mi venea a crede. Plângeam. Nu-mi venea a crede că am reușit! Am devenit mamă, deși credeam că nu se va întâmpla niciodată”, povestește EA.

„Maternitatea, pentru mine, este o perioadă cu totul deosebită. Nu m-aș fi gândit niciodată că poate fi într-atât de interesant, nou și magic. Practic nu s-a schimbat nimic după ce am născut, doar că viața s-a colorat în nuanțe mai aprinse și în momente mai neobișnuite, ce necesită atenție maximă”, mărturisește tattoo artista.

A învățat rapid să recunoască nevoile bebelușului

Deși, la fel ca majoritatea mămicilor, își hrănește bebelușul și pe timp de noapte, Anastasia nu se plânge, ba mai mult, este fericită să o facă:

„Consider că „gugunea” până când este mic și îl hrănesc cu sân, are tot dreptul să doarmă într-un pătuț care e agățat de patul nostru. E foarte comod să-l hrănesc pe timp de noapte. Nu ne strică somnul faptul că Oliver e chiar alături de noi. Deja cu timpul, cum va crește – pătuțul lui se va muta în altă cameră.

Noaptea mă trezesc doar eu. Soțul și așa mă ajută în toate și, sinceră să fiu, nici nu am nevoie de ajutor noaptea. Mie nu mi-este deloc greu să mă trezesc și să-l hrănesc, schimb, iar apoi să adormim împreună. Acest lucru chiar este o plăcere”, mai relatează proaspăta mămică.

„Când Oliver plânge, încep să vorbesc cu el, încerc să înțeleg ce nu-i place și ce vrea. El, de obicei, îmi dă niște semne pe care le simt(e greu de explicat). După sunetul pe care îl scoate, cunosc când vrea mâncare, când trebuie să-l schimb, când îl doare burtica și când vrea atenție. ❤ Eu îl simt, el e bebelușul meu, e o bucățică din mine și ar fi straniu pentru mine să nu știu ce se întâmplă cu el”

Cum e să fii mămică și să ai grijă de afacere de la distanță

„Ce tine de afacerea mea, eu în tot acest timp(n.r. – sarcină și prima lună de maternitate) m-am ocupat de ea, doar că de la distanță. În calitate de meșter voi reveni în scurt timp și voi încerca să combin lucrurile care se întâmplă în viața mea pentru a crește în continuare și pe plan profesional”, a dezvăluit proaspăta artistă, menționând că posibil să-și facă un tatuaj legat de maternitate, deoarece toate tatuajele pe care le poartă sunt legate de momentele importante din viața sa.

Despre informare, momentele dificile și importanța susținerii reciprocă

„Viitorilor părinți le recomand să se informeze din surse credibile privind starea emoțională, nașterea, alăptarea și până la îngrijirea și creșterea bebelușului. Totuși cele relatate în cărți și viața reală nu se compară. În viața reala totul e cu mult mai frumos și interesant. Dar desigur totul depinde de părinți și de bebeluș – cât de pregătiți sunt pentru acest test. Mulțumesc lui Oliver că e bravo și ne ajută și pe noi să-l cunoaștem. Noi pe Oliver l-am așteptat mult timp și chiar de nu am fost pregătiți la 100%, deoarece asta e imposibil, am fost pregătiți sa învățăm totul împreuna cu el.

Sprijinul și susținerea soțului a fost întotdeauna pentru mine unul din cele mai importante lucruri. El nu este doar soțul meu, dar este și cel mai bun prieten, și un frate mai mare. După el, mă simt ca după un zid de piatră. Se implică în toate și împreună am creat lumea noastră, împreună o trăim și o înfrumusețăm prin momente deosebite, petrecute deja în trei.

Când îți amintești tot drumul prin care ai trecut, chiar îți vine dorința să tragi o beție, ca pe vremuri, împreună cu prietenii. Dar ăsta e un moment care așa cum apare, așa și dispare. Sfatul pe care îl pot da viitorilor părinți este „Să gândiți cât mai pozitiv, savurați orice moment și bucurați-vă de el. Nu trebuie să aveți frică de naștere, că nici pe de parte nu e ca în filme. Nu trebuie să aveți frică de ceea ce se va întâmpla după naștere. Sunt momente grele, dar frumoase, etapele ce trebuiesc trăite. Împreună veți putea orice, doar să credeți în asta și să credeți unul în altul. Ajutați-vă reciproc, vorbiți unul cu celălalt. Nu uitați niciodată de voi doi și să nu uitați că voi ați făcut o minune în lumea asta”, este îndemnul proaspetei mămici.

Vezi și: Lava cake cu inima din unt de arahide. Desertul-surpriză perfect de savurat în doi! (Video)

„Emoțiile pe care le trăiesc acum nu le-am trăit niciodată. Până în ziua de azi nu-mi vine a crede că sunt mămică. Eu savurez aceste momente unice. Și sunt fericită că am această șansă de a simți pe pielea mea ceea ce înseamnă cu adevărat dragoste”, încheie Ana-Anastasia Boaghe pentru EA.md.

Sursa foto: Arhiva personală

Citește și: Femei cunoscute de la noi care au devenit mămici în ianuarie 2021