Ciorba rădăuțeană este una dintre cele mai savuroase ciorbițe românești. Este consistentă și foarte sățioasă.

Ingrediente (4 porții):

  • 1 piept pui,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 1 ţelină mică,
  • 100 g smântână,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 3 căţei usturoi,
  • pătrunjel verde tocat,
  • sare,
  • piper.

Preparare: 

Punem la fiert carnea și avem grijă să scoatem toată spuma. Când este aproape gata, adăugăm legumele tăiate cuburi (ceapa rămânând întreagă) și lăsăm la fiert pană se înmoaie bine. Scoatem carnea și legumele din zeama în care au fiert. Carnea o tăiem fâșii, iar legumele le pasăm, nu și ceapa pe care o aruncăm.  Apoi aruncăm totul înapoi în oală, adăugăm sare după gust și lăsăm la fiert. Între timp, batem smântâna cu gălbenușurile și adăugăm o lingură de supă. Oprim focul, iar după 5 minute adăugăm amestecul de smântână cu gălbenușuri. Amestecăm bine, adăugăm usturoiul pisat și pătrunjelul tocat.