Toate femeile la un moment dat ne confruntăm cu problema îmbătrâniri. Adesea, fiind ghidate de dorința de a ne păstra tinerețea cât mai mult posibil suntem gata să scoatem bani grei din buzunare numai ca să ne mai menținem tinerețea, dar uităm că adevăratele minuni se întâmplă când avem grijă cu ce ne alimentam în interior.

Oricât de bune ar fi, produsele cosmetice de lux și serumurile anti-aging nu pot face minuni. Efectul de întinerire al pielii apare din interior, iar un cumul de factori joacă un rol important – stilul de viață pe care îl alegem, inclusiv alimentele pe care le consumăm (și pe care nu le consumăm), cât de multă mișcare facem și calitatea somnului, expunerea la soare, toate acestea influențează major felul în care îmbătrânim, scrie Town&Country.

Dieta este cheia antiîmbătrânirii, spune experta în wellness Naomi Whittel, autoarea volumului „Glow 15” și a dietei High Fiber Keto. „Este foarte important considerăm alimentele ca parte din arsenalul nostru antiîmbătrânire, pentru ele ne hrănesc fiecare celulă din corp. Când organismul este hrănit, e mai pregătit lupte cu factorii de mediu. Poate împiedice singur îmbătrânirea, trebuie doar activat. Știința ne arata alimentele pot face asta”, explică ea.

O nutriție adecvată poate sprijini sintetizarea colagenului pentru a combate apariția ridurilor, păstrează aspectul natural al pielii, susține hidratarea pentru un efect de strălucire și generează elasticitate, conferind, totodată, o senzație de vitalitate generală și agerime mentală.

Iată cinci legume și fructe cu efect antiîmbătrânire care nu trebuie lipsească din dieta ta:

Anghinarele

Poate nu este prima alegere la care te-ai gândi ți susții sănătatea și tinerețea, dar această plantă are o mulțime de beneficii. „Este bogată în fibre solubile, în special în inulină, un prebiotic puternic foarte bun pentru microbiom. 80% din sistemul nostru imunitar se află în intestine, așa dacă mănânci anghinare îți poți creste imunitatea, îți accelerezi metabolismul și menții o stare generală bună. Este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți esențiali, precum electroliții (sodiu, potasiu, magneziu) și e bogată în antioxidanți și vitamina C, susținând producția de colagen și procesul de antiîmbătrânire”, arata Whittel.

Avocado

Renumit pentru proprietățile sale benefice, avocado este o „vedeta” a dietei sănătoase. „Bogat în vitamina E antioxidantă, avocado reduce daunele provocate de razele ultraviolete și face pielea mai rezistentă”, explică Whittel. „Acest fruct plin de grăsimi sănătoase reduce colesterolul LDL și crește nivelul colesterolului HDL, reducând și trigliceridele. De fapt, consumul regulat de avocado poate reduce cu 50% riscul de a suferi boli metabolice”, adaugă ea.

O altă strategie de succes este adaugi ulei de avocado în salate sau -l folosești ocazional în locul celui de măsline: „Este ideal pentru îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular, pentru a ține greutatea și glicemia sub control, și abunda de acid oleic, un acid gras omega-9 care reduce inflamația și scade riscul cancerului de sân.”

Broccoli

„Pe lângă faptul ca este unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare, aceasta leguma bogată în apă este plină de sulforafan, un fitochimical puternic care activează procesul de detoxifiere, curățând celulele îmbătrânite și ajutând organismul sa se comporte ca atunci când era tânăr”, spune Whittel.

Broccoli conține și un nivel ridicat de luteină, un carotenoid care protejează ochii și îmbunătățește funcționarea creierului.

Fructele de pădure

Cu cât este mai colorat bolul tău cu fructe, cu atât mai bine. „Toate fructele de pădure (căpșunele, afinele, zmeura, murele) oferă o mulțime de fibre, fitonutrienti și antioxidanți care ajută la regenerarea tinereții tale”, spune Naomi Whittel. „Fiecare tip de fructe de pădure furnizează polifenoli diferiți, precum antocianinele din afine, un fenol care poate se poate atașa de anumite chimicale responsabile de apariția cancerului”, adaugă experta.

Sursa: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: