Îm timp ce în unele țări numărul infectărilor este în descreștere, în alte țări acesta continuă să avanseze. În încercarea de a descoperi un tratament eficient pentru noul coronavirus, medicii și oamenii de știință testează antivirale, antimalariene, anticorpi monoclonali și alte medicamente împotriva COVID-19. Acum, echipele chineze adaugă și vitamina C pe lista potențialelor terapii, relatează dcmedical.ro.

ZhiYong Peng, medicul de la Departamentul de Medicină pentru Îngrijirea Critică de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan a înregistrat recent un studiu clinic de fază 2 pe ClinicalTrials.gov pentru a testa eficacitatea perfuziilor cu vitamina C pentru tratamentul infecției respiratorii acute acute (SARI) asociate cu noul coronavirus.

Descrierea studiului notează că vitamina C este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea deteriorării plămânilor indusă de citokine. Citokinele sunt proteine mici eliberate de celule, care declanșează inflamația și răspund la infecții, potrivit jurnalistului William C. Shiel Jr, de la MedicineNet. Inflamările pulmonare severe cu COVID-19 pot duce la tulburări respiratorii și chiar la deces.

Studiul afirmă că vitamina C reduce răspunsul inflamator și previne și scurtează durata răcelii obișnuite. În continuare, descrie faptul că vitamina C insuficientă este legată de un risc crescut și de severitate pentru infecțiile cu gripă. Echipa își propune să vadă dacă vitamina C are efecte similare împotriva pneumoniei virale asociate cu COVID-19.

Cu toate acestea, nu toți experții sunt de acord. Carol DerSarkissian, MD, afirmă că „sistemul dumneavoastră imunitar are nevoie de vitamina C pentru a funcționa corect. Dar suplimentar nu vă va ajuta să evitați o răceală. Poate face să dispară mai repede sau să nu vă simțiți așa de rău – dacă luați înainte să te îmbolnăvești ”.

În prezent, nu există medicamente antivirale țintite eficiente pentru COVID-19. Tratamentul principal constă în terapia de susținere pentru a gestiona simptomele.

Participanții la grupul experimental au primit 24 de grame de vitamina C IV pe zi timp de 7 zile. Aceasta este de peste 260 de ori mai mare decât valoarea zilnică (DV) pentru vitamina C pentru adulți și copii cu vârsta de 4 ani și peste, care este de 90 mg pe zi.

Într-o serie de videoclipuri YouTube publicate în ultimele două săptămâni, Richard Cheng MD, PhD, jurnalist al Serviciului de știri de medicină ortomoleculară, afirmă că există cel puțin trei studii clinice în China care analizează efectele dozei mari de vitamina IV pentru C tratamentul COVID-19. El menționează că Asociația Medicală din Shanghai a lansat o declarație de consens a experților cu privire la tratamentul cuprinzător al COVID-19, unde susțin utilizarea de doză mare de vitamina IV pentru boală.

În conformitate cu cunoștințele sale, dr. Cheng a spus că așa-numitul „Plan Shanghai” publicat pe 1 martie este primul și singurul ghid oficial al guvernului pentru utilizarea vitaminei C pentru ceva la fel de grav ca noul coronavirus. El a spus că există o presiune pentru a obține grupuri suplimentare din China să studieze vitamina C liposomală orală pentru tratamentul virusului, deoarece formele orale pot fi administrate rapid și larg la un număr mare de pacienți afectați.

Dr. Cheng afirmă că principalul investigator al primului studiu cu doză mare de vitamina C din China i-a spus că rezultatele preliminare ale studiului sunt promițătoare. Potrivit acestuia, administrarea a 24 de grame pe zi la pacienții cu COVID-19 duce la reduceri semnificative ale inflamației. Dr. Cheng a spus că acest lucru este remarcabil, deoarece inflamația masivă în plămâni și alte organe poate fi fatală în boală.

Jurnalistul MedicineNet, Betty Kovacs Harbolic MS, RD adaugă că vitamina C este în general sigură, dar „Dozele mari de vitamina C pot provoca tulburări de stomac și diaree la adulți și pot cauza pietre la rinichi”

Distribuie articolul: