Reacția alergică la prezervativ este posibilă și poate apărea, în special la persoanele care au reacție alergică la latex. Alergia pentru latex nu este o afecţiune inventată, este ceva cât se poate de real. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot fi alergici la latex, iar majoritatea celor afectaţi nici măcar nu realizează acest lucru. De aceea, gyneco.md vine în ajutorul tău cu o explicație. Datorită lor vei găsi răspuns la mai multe întrebări:

Cum se manifestă? Ce se recomandă? Și care sunt reacțiile severe? 

Alergia se poate manifesta prin:

Iritaţie uşoară în interiorul sau în jurul vaginului sau penisului. Sau prin: prurit, roşeaţă, erupţie şi/sau inflamație la nivelul organelor genitale, regiunii inghinale sau coapselor, în timpul sau după utilizarea prezervativului.

În astfel de situații se recomandă:

Să schimbi marca de prezervative. O persoană poate fi mai sensibilă la o marcă de prezervative decât la altele.

Să aplici lubrifiant sau apă pe prezervativ pentru a reduce frecarea care poate cauza iritarea.

Dacă simptomele persistă, se recomandă evaluarea pentru o posibilă infecţie vaginală sau infecție sexual-transmisibilă (IST), dacă este cazul.

Dacă nu are risc de IST (Infecții sexual transmisibile), inclusiv HIV, gyneco.md recomandă alegerea altei metode de contracepție.

Dacă persoana are risc de IST, se recomandă utilizarea prezervativelor feminine sau a prezervativelor masculine din material PLASTIC, dacă sunt disponibile.

Dacă niciunul dintre parteneri nu prezintă vreo infecţie și sunt într-o relație reciproc fidelă, cuplul poate renunța la utilizarea prezervativelor în favoarea, de exemplu, a metodei actului întrerupt sau altor metode naturale de contracepție.

Există și cazuri severe de reacție la prezervativ, care se pot solda cu:

Urticarie sau erupţie pe o suprafaţă mare a corpului;

Ameţeală;

Dispnee; ( greutate în respirație în boli cardiace sau respiratorii)

Leșin, în timpul sau după utilizarea prezervativului;

Este important de știut că, în cazuri foarte rare, reacţia alergică severă la latex ar putea duce la şoc anafilactic care are amenințări și pentru viața persoanelor.

Sursa: gyneco.md

Distribuie articolul: