Înșală mai mult bărbații decât femeile? Cercetările clinice au demonstrat, în mai multe rânduri, că acesta este doar un mit și aproape la fel de multe femei sunt infidele.

Care sunt câteva din cele mai frecvente motive pentru care înșală femeile?

1. Pentru că se simt neglijate sau neapreciate.

Multe femei ajung, după un timp, mai degrabă menajere, bucătărese sau bone decât iubite. Se pierd în rolurile acestea și atunci apare întrebarea: cine sunt eu? Cine sunt dacă nu mai sunt soție, bucătăreasă, mamă? Apare o criză de identitate care, de cele mai multe ori, coincide cu criza vârstei mijlocii: oare pentru altcineva mai pot fi, din nou femeie? Iar dacă apare cineva care o privește din nou ca pe o femeie, ea devine vulnerabilă la a face pasul.

2. Din dorința de conectare emoțională, intimitate, complimente, alint.

Una din cauzele cele mai comune ale infidelității feminine este absența conectării emoționale cu partenerul: dacă soția povestește lucruri importante pentru ea, iar partenerul nu este atent, ci stă cu ochii în telefon, dacă nu o înțelege și minimizează problemele ei, dacă, pe scurt, ea nu este văzută din punct de vedere emoțional crește riscul de a fi tentată să se deschidă emoțional (și nu numai) spre altcineva care este dispus să o asculte – să nu uităm că cele mai multe cazuri de infidelitate apar la serviciu, pentru că acolo timpul de calitate petrecut cu cineva (incluzând confidențe, complimente etc.) ajunge să fie mai mare decât acasă (unde se abordează mai mult chestiuni administrative).

3. Din plictiseală sau singurătate

Acest motiv poate să apară atunci când femeile petrec mult timp singure acasă, de exemplu dacă au grijă de copii sau dacă au renunțat la carieră pentru a se dedica treburilor casei. De asemenea, atunci când partenerii lor petrec mult timp departe, este mai probabil ca ele să intre într-o altă relație care să le facă să se simtă din nou importante și iubite.

4. Nu se simt niciodată pe deplin iubite și apreciate

Acest motiv pare că seamănă cu primul, dar aici este cazul femeilor care au așteptări complet nerealiste cu privire la ceea ce presupune o relație de lungă durată.

Atunci când partenerul lor nu (mai) îndeplinește aceste așteptări, se simt îndreptățite să caute pe altcineva care să le îndeplinească. Deoarece o nouă relație este intensă la început, iar bărbatul dispus să facă orice pentru a obține ceea ce își dorește, acestor femei li se poate părea că au găsit partenerul ideal. Este doar o chestiune de timp până când vor fi dezamăgite de realitate și vor căuta, din nou, pe altcineva.

5. Din răzbunare

Este un motiv care provine din ego, din rană și/sau durere: dacă partenerul a înșelat prima oară, dacă i-a rănit sentimentele sau valoarea personală, dacă a jignit-o etc., femeia rănită poate simți nevoia de răzbunare. Se simte mai bine plătind cu aceeași monedă, uitând că în acest fel nu îi face rău (doar) celuilalt, ci ei însăși. De aceea, este foarte importantă o stimă de sine solidă înainte de a intra într-o relație, pentru ca validarea personală să nu depindă de alții – fie soț sau amant.

În concluzie, chiar dacă motive pot fi multe, nimic nu justifică o indifelitate. Dacă simțiți că vă îndepărtați unul de celălalt, vorbiți despre acest lucru, mergeți la terapie, căutați împreună o soluție pe termen lung. Infidelitatea este o falsă soluție, una de moment, un mod disfuncțional de a rezolva ceva ce nu funcționează în relație. De fapt, infidelitatea nu doar că nu va rezolva nimic, ci va strica tot!

Distribuie articolul: