De astăzi lumea filmului și a teatrului românesc este mai săracă. Îndrăgita actriță, Stela Popescu s-a stins la vârsta de 81 de ani.

Am adunat cele mai frumoase citate spuse de actriță. Haideți să ne amintim împreună de cea care ne-a făcut să zâmbim ori de câte ori o urmăream.

„Dacă faci pe frumoasa, nu câştigi nimic. Când frumuseţea nu este căptuşită de inteligenţă şi talent, în actorie nu are nicio valoare. Trebuie să dovedeşti că eşti capabilă şi interesantă”.

„Opera este sincretică, este teatru prin muzică. Acolo se detaşează oamenii şi se face diferenţa: unii sunt mari şi alţii mai puţin…”

„Există un soi de reticenţă… La Teatrul de Revistă, limbajul este mai colorat, popular, nu foarte intelectual, special conceput pentru a fi înţeles de către masa largă; se deschide tuturor şi atunci sigur că e uşor dispreţuit. “Ce-i şi cu flecuşteţul ăsta de text…” Ei bine, cu “flecuşteţul ăsta de text” poţi să îndrepţi greşeli, să schimbi mentalităţi, pentru că se face înţeles…”

„Nu vreau avion personal, nu maşini, marea mea bucurie este că am reuşit în această profesie”.

„Da, uneori o femeie poate face un lucru mai bine decât un bărbat, dar acest lucru nu trebuie etalat. Părerea mea e că bărbaţii încep să se sperie de femei”.

„Faptul că publicul mă iubeşte, mă determină ca atunci când intru pe scenă să nu-mi fie teamă”.

„Fiecare om care mă opreşte pe stradă şi mă laudă, mă încarcă, mă face să înfloresc încă o dată”.

„România e blestemată de Dumnezeu să fie veşnic nefericită pentru că are speranţe mai mari decât ar trebui. E ca o femeie frumoasă care vrea să fie cea mai frumoasă din lume şi nu poate, pentru că în jurul ei sunt multe femei şi mai frumoase şi nu poate să accepte”.

„La Teatrul de Revistă există un izvor pe care lumea nu vrea să-l descopere. Şi, culmea, tocmai celor de profesie nu le convine să-l descopere, din cauză că actorul de revistă este mult mai popular decât cel mai bun Hamlet”.

„Râsul e un medicament”.

Citește și: Stela Popescu a murit! Actrița a fost găsită fără suflare în locuința sa!

Distribuie articolul: