De mică a fost pasionată de lucrurile care presupun multă atenție și migală. Încă din anii de școală mânuia cu măiestrie croșeta. Cu dăruire de sine, răbdare și atenție sporită, Liudmila Rusu îmbină perfect ațele colorate, dând viață unor accesorii fine, care completează perfect ținuta unei femei – gențile.

„Pasiunea de a croșeta vine din interior sau poate genetic, mă gândesc că am moștenit talentul de la bunica mea, care croșeta și țesea de zor. Am croșetat la școală, în timpul lecțiilor de Educație Tehnologică, iar mai apoi am dat uitării împletitul. Acum jumătate de an, am încercat să croșetez o gentuță pentru fetițele mele și mi-a reușit. Am mai croșetat o gentuță pentru un cadou, am văzut o reacție pozitivă și așa s-a trezit interesul pentru a crea aceste obiecte”, povestește artista handmade.

Meșterița spune că a mai brodat pe pânză de goblen și cu biser, însă nimic nu se compară cu arta croșetatului. Atunci când confecționează gentuțe primește o plăcere sufletească enormă, în același timp această îndeletnicire o calmează.

Croşetează o gentuță mică într-o zi, iar mai mărișoară timp de două sau trei zile. Un rucsac îi răpește ceva mai mult timp, aproximativ cinci zile. Depinde de modelul pe care-l execută, dar și de familia ei, în special cele două fetițe cărora trebuie să le acorde atenție.

„Când croșetez o gentuță mă inspir de pe internet sau modelul poate să fie la solicitarea clientului. La moment nu pot spune că această pasiune îmi aduce un profit mare, fiindcă mereu investesc în ață, care este importată din Rusia”,  zice Liudmila Rusu.

Lucrările semnate de Liudmila Rusu au făcut înconjurul lumii, ajungând în Franța, SUA, Anglia, Irlanda, Portugalia și Germania. Până în prezent are o colecție de 80 de gentuțe croșetate. Prețul unui articol pentru copii începe de la 300 lei, pentru maturi de la 600-1000 lei. Gentuțele sunt confecționate din ață din 100% bumbac.

„Aceste gentuțe sunt solicitate de către doamne și domnișoare pentru un accesoriu deosebit, de asemenea multe persoane le preferă pentru daruri”, mai adaugă meșterița.

Vezi mai multe lucrări în galeria foto de mai jos:

Sursa foto : Arhivă personală