Este profesoară de limba engleză și italiană, adoră copiii, călătoriile și desenul. Pe lângă acestea, Daniela Tăut este o meșteriță iscusită care, cu ajutorul croșetei și aței, creează coșulețe și gentuțe handmade minunate. Află-i povestea din interviul EA.md.

Dragostea pentru lucrul manual vine din copilărie

Daniela Tăut are 23 de ani și este profesoară de limbi străine. Croșetatul este o pasiune pe care a redescoperit-o recent, dar care a devenit un refugiu frumos în lumea creației, care îi aduce nu doar plăcere ci și un venit.

„Am 23 ani, profesoara de limba engleza și italiana. Ador copiii și iubesc oamenii cu sufletul frumos. Îmi plac călătoriile și excursiile, care mă ajută la dezvoltarea personală și să am noi viziuni asupra lumii în care trăiesc.

Am descoperit această pasiune încă de pe băncile școlii, la lecțiile de educație tehnologică. De fapt, cred că am moștenit acest interes pentru lucru manual de la bunica mea. Îndeletnicirea ei de bază era brodatul. De atunci mi-am dat seama că lucrul manual este unica modalitate care mă ajută să mă detașez de rutina zilnică, un fel de refugiu într-o lume doar a mea în care pot să dau frâu liber imaginației”, își începe povestirea Daniela.

Creează de doi ani și experimentează încontinuu tehnici noi

„Realizez lucrări manuale de doi ani, acesta fiind o sursă de venit nu un simplu hobby. O fac din plăcere și cu multă sârguință, iar rezultatele pe care le obțin îmi dau aripi să progresez fără să mă opresc.

Croșetez genți, dar cel mai des coșuri de diferite dimensiuni și nuanțe. Nu am o tehnică preferată, îmi place să experimentez . Pentru mine experimentarea noilor tehnici reprezintă cheia creației. Dacă e să vorbim despre coșuri, atunci în funcție de dimensiune și tehnică, un coș simplu cu o bază din lemn se execută în maxim 2-3 ore. Materia prima o selectez conform parametrilor obiectului pe care urmează să-l confecționez. Furnitura o comand de obicei de la magazine specializate în handmade”, mai dezvăluie meșterița.

„Sunt o persoană creativă si atunci când vreau să confecționez ceva unic, analizez orice produs, după care vine si inspirația pentru a crea ceva inedit și frumos. Ideile parvin și de la prietenii mei, dar o sursă de inspirație pot fi si tutoriale, reviste, și pagini web cu handmade.

Prima lucrare a fost o gentuță. Văzusem un tutorial cu handmade bag și atunci m-am hotărât să cumpăr furnitura și să încerc să fac și eu. Eram entuziasmată să văd rezultatul, de aceea nu am lăsat croșeta din mână, până nu am terminat-o. În ziua când am finalizat-o, eram cea mai fericită și de atunci am zis „Daca ai încredere în tine, te poți simți cel mai bine. Când te simți foarte bine poți să faci lucruri mărețe.

Pe lângă pasiunea respectivă îmi place sa călătoresc pentru că astfel pot cunoaște oameni noi și vizita locuri deosebite. Iar un alt hobby îl pot considera desenul, deoarece acesta reprezintă o metodă perfectă pentru a mă relaxa”, încheie Daniela Tăut.

Mulțumim pentru interviu!

*Urmărește-ne pe Instagram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de Telegram

Ajută-ne să devenim o nouă EA și să creăm frumos pentru tine. Susține-ne și pe Patreon.

Ce primești dacă devii donator Patreon (indiferent de suma donațiilor)?

  • interviu cu fetele EA.md / o dată la 6 luni
  • lunar: postări și stories despre tine și afacerea ta.

Foto: Arhiva personală