Anti-îmbătrânire, anti-acneice sau cu efect de lifting, măștile faciale din țesătură sunt extrem de populare nu doar în rândul femeilor, ci și a bărbaților. Dar cât de eficiente sunt acestea în înlăturarea problemelor pielii? Specialista în dermatologie, dr. Irina Batîr și-a expus părerea despre acest remediu de îngrijire a tenului.

Este sau nu, masca de țesătură un remediu necesar în rutina de îngrijire sau este un simplu truc de marketing?

„Unii consideră măștile de țesătură un miracol al industriei coreene a frumuseții,care înlătură ridurile, imperfecțiunile pielii și oferă o hidratare necesară pielii. Alții cred că este un truc de marketing și o risipă de bani.

Pot spune un sigur lucru: nimic nu se schimbă peste noapte”, afirmă specialista în dermatologie.

La ce totuși ajută acestea?

„Într-adevăr, urmele slab pronunțate ale oboselii, ridurile fine și pielea fără luciu se vor diminua semnificativ în cazul utilizării regulate a măștilor de țesătură. Însă nici chirurgului nu-i stă în puteri să înlăture consecințele lipsei cronice de somn, a petrecerilor tumultoase, a machiajului lăsat peste noapte și a orelor de muncă în fața monitorului. Așadar, cel mai frecvent sunt nemulţumiți de măștile de țesătură cei care au așteptări exagerate de la ele”, explică dr. Irina Batîr.

Ce trebuie să știm?

„Uneori și producătorii exagerează adesea proprietățile produsului lor. Trebuie înțeles că acesta este un produs cosmetic care acționează superficial. După folosirea unei măști textile aspectul va fi mai proaspăt, mai hidratat, umflător – mai puțin, dar nu așteptați o minune”, mai dezvăluie EA.

Utilizarea măștilor pentru un efect de SPA

„Eu obișnuiesc să folosesc de 2-3 pe săptămână măștile de țesătură pentru un efect de SPA și relaxare, astfel reușesc să mă detașez de toate nevoile și să uit pe ceva timp de toate responsabilitățile”, încheie dermatologa.

Cât de des utilizați măștile din țesătură și ce efecte benefice ați observat că vă aduc?

Sursa: Instagram / Dr.Irina Batîr

Foto: Pexels.com

Citește și: 6 sfaturi ca să scapi rapid de coșurile „menstruale”, oferite de dermatologa Irina Batîr

Distribuie articolul: