O piele sănătoasă este o piele frumoasă. Dar ce faci atunci când aspectul tenului tău este umbrit de punctele negre și de porii dilatați? Simplu: prepari măști din ingrediente naturale! Punctele negre, cunoscute și sub numele de comedoane deschise, se formează prin acumularea de sebum și de celule moarte în pori. Apar în special la persoanele cu tenul gras. Sub influența oxigenului din aer, dopurile de sebum suferă o reacție chimică, care duce la apariția culorii negre, tipice. Dacă te supără inesteticele puncte negre, prepară câteva măști pentru față care promit să le înlocuiască cu succes pe cele din comerț.

Mască cu turmeric

Amestecă o linguriță de praf de turmeric (curcuma) cu o linguriță de ulei de migdale, 2 lingurițe de făină și un pahar cu lapte. Mixează ingredientele până obții o compoziție omogenă. Înainte de a aplica masca pe față, fă o baie de aburi pentru a dilata bine porii. Lasă apoi masca să acționeze 45 de minute și clătește cu apă caldă. Punctele negre se vor estompa iar pielea va rămâne catifelată. Poți aplica acest tip de mască de 2 ori pe săptămână.

Mască cu albuș și lămâie

Bate un albuș și aplică-l pe față. Când simți că s-a uscat și te strânge pielea, îndepărtează-l cu apă caldă, apoi aplică suc de lămâie pe zona respectivă. Porii se vor micșora iar pielea va deveni mai strălucitoare. După folosirea acestei măști este de preferat să eviți expunerea la soare.

Mască cu drojdie și lămâie

Amestecă un plic de drojdie uscată cu 4 lingurițe de lămâie. Lasă compoziția deoparte 10 minute, înainte de a o folosi, apoi aplic-o pe față în zona cu puncte negre. Las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. Această mască are acțiune dublă, estompând punctele negre și acționând asupra porilor dilatați.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Trucuri de frumusețe folosind uleiul de cocos. Poate face minuni pentru ten și păr