De fiecare dată când vorbește despre soacra sa, Stela Popa are numai cuvinte de laudă. Este bine știut faptul că mama lui Dan Dungaciu este unul dintre criticii de care ascultă prezentatoarea TVR 2. Jurnalista ne-a mărturisit în exclusivitate: „Seară de seară, de luni până vineri, după fiecare Telejurnal, o sun și o rog să își dea cu părerea. Și înainte de a-mi da cărțile în tipar, tot soacra este cea pe care o rog să se mai uite o dată peste text. Îmi place că, deși are o vârstă onorabilă, este foarte informată și ține pasul cu noi. Ne vedem zilnic online și nu simțim cei peste 350 km dintre noi”.

1O mare calitate a soacrei Stelei este că știe să gătească așa cum nu o face nimeni, iar jurnalista îi cere ori de câte ori poate sfatul și la acest capitol.

„M-a cucerit din prima cu… o tartă de fructe de care te lingeai pe degete, nu alta. Gătește niște deserturi absolut delicioase. Are niște mâini de aur. Și, pentru că era și timpul, i-am făcut zilele acestea o surpriză. Am gătit acea minunată tartă pe care mi-a servit-o când ne-am văzut prima oară. Sper să-i placă”, spune știrista.

Stela Popa a răspuns provocării Dr. Oetker și a gătit o tartă cu fructe de pădure și căpșuni. Ne-a împărtășit și nouă delicioasa rețetă de tartă.

3

Ingrediente:

 • unt 125 gr
 • gălbenușuri 4 buc
 • făina 150 g
 • ouă 3
 • zahăr vanilat 1 plic
 • praf de copt 1 linguriță
 • un vârf de cuțit de sare
 • lapte 250 ml
 • tort gelee 1 plic de la Dr. Oetker
 • fructe congelate 250 gr sau proaspete
 • cremă pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker 1 plic

Mod de preparare

Punem fructele la decongelat, dacă nu sunt proaspete.

Pentru aluat

Cernem făina și o amestecăm cu un vârf de cuțit de sare și cu praful de copt. Se adaugă untul, ouăle și zahărul vanilat. Le amestecăm cu mixerul la viteză mare 2-3 minute. Aluatul obținut nu trebuie să fie lipicios. Îl punem în formă și apoi la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade până prinde culoare. Un galben maroniu. Turnați crema peste coaja tartei. Distribuiți-o uniform. Peste ea așezăm fructele. Din sucul lor, pe care l-au lăsat, pregătim jeleul.

Crema

4Se face conform instrucțiunii de pe plic. Mai exact. Turnăm 250 ml de lapte într-un vas înalt. Apoi, turnăm conținutul plicului peste lapte și se amestecă cu mixerul timp de 1 minut la viteză mică, apoi, 1 minut la viteză mare. Crema obținută se folosește imediat.

Jeleul

Într-o oală mică se amestecă zahărul tos cu plicul de tort gelee împreună cu sucul de fructe. Punem la foc mic până fierbe. Apoi, foarte atent, îl turnăm peste fructe. Lăsăm tarta la frigider până se întărește bine. La final, se scoate forma.

Aflăm că cei care folosesc produsele Dr. Oetker, pot colecta eticheta promoțională de pe pachet și se pot înscrie pe oetker.md pentru a câștiga un concediu de vis alături de întreaga familie.

Poftă mare să aveți și cu soacrele bine să vă înțelegeți!

Distribuie articolul: