Odată ce Guvernul a emis ordinul de sistare a orelor în toate instituțiile de învățământ, părinții împreună cu copiii săi nu mai știu cum să petreacă acest timp liber într-un mod productiv. Noi venim cu câteva recomandări care să vă ajute să evitați panica și să petreceți timpul frumos alături de cei dragi.

Corpul

Încercați să dansați, împreună cu apropiații, la sigur vă veți distra pe cinste! Muzica la volum maxim și buna dispoziție, iată de ce aveți nevoie pentru o seară frumoasă în sânul familiei.

Stați culcat pe podea, starea de relaxare e garantată! Atât pentru mușchii întregului corp, cât și pentru starea interioară. Pe fundal puteți pune o muzică liniștită, sau puteți admira liniștea, în caz că aveți parte de ea, desigur.

Faceți așezări, flotări. Ocupați-vă cu sportul în condiții casnice, deja scuza „nu am timp” nu mai este valabilă. Sportul are capacitatea deosebită de relaxare. Provocați copiii, părinții, surorile, frații. Faceți sport împreună, puneți pariu cine face mai multe exerciții. Va fi vesel, dar și sănătos!

Sursă: pinterest.com

Cele 5 simțuri

Purtați haine cât mai comode și plăcute pentru corp, acest factor contează foarte mult asupra stării interioare. Înveliți-vă în plapuma preferată și consumați ceaiuri aromate, relaxante.

Pregătiți ceva gustos și mai deosebit decât în orice altă zi. Pe lângă faptul că vă veți alinta papilele gustative, o să bucurați și membrii familiei cu o rețetă delicioasă.

Îmbrățișață-vă apropiații, oamenii de știință au demonstrat că îmbrățișările duc la eliminarea endorfinelor în sânge și ne creează o stare de fericire. Nu uitați de aromele prefarate, aveți ocazia să profitați de ele mai mult, fie aroma cafelei de dimineață, fie parfumul preferat.

Sursă: pinterest.com

Îngrijirea de sine

Imitați o procedură SPA. Faceți o baie cu sare de mare și pe fundal, ascultați piesele preferate. Consumați ceaiul preferat fără grabă, simțiți gustul adevărat al acestuia.

Îmbrăcați rochia preferată, de ce nu? Chiar dacă sunteți acasă și aveți o sumedenie de treburi, îmbrăcați acea rochie măcar pentru 5 minute!

Vizionați un film mult așteptat și pentru care nu puteați găsi timp liber, acum e momentul. Sau citiți o carte la care de mult timp vă este gândul. Organizați o seară cu prietenele, dar nu uitați de siguranță!

Sursă: pinterest.com

Spiritul de observație

Atrageți atenția la mediul în care vă aflați. Poate vă vin unele idei de a schimba ceva, de a adăuga unele lucruri sau invers, de a le elimina. Atrageți atenția la ceea ce vedeți pe geam.

Puneți accent pe culorile ce le vedeți zilnic în cameră, ce culoare au hainele din dulap. Atrageți atenția la detalii, ele cu adevărat contează.

Sursă: pinterest.com

Schimbați unghiul de abordare

Încercați desenele antistres, vă debarasați de toate grijile și veți avea o stare morală împăcată. Sau încercați să desenați, procesul necesită concentrare și atenție maximă, deci nu ve-ți avea timp pentru gânduri negative.

Amintiți-vă de jocurile din copilărie, nu doar vă veți juca, dar vă veți transpune în acele timpuri, nostalgia niciodată nu este de prisos, nu?

Axați-vă pe mai multe obiecte de aceeași culoare sau de aceeași formă. Căutați cât mai multe obiecte de culoarea verde sau ce au forma rotundă.

Sursă: pinterest.com