Nu e nimic greșit în a avea celulită. Un lucru important de știut, totuși, este că nu prea poți scăpa de ea acasă. Nu-ți poți face gropițele să dispară, fără un tratament în cabinetul unui medic dermatolog, însă, îi poți ameliora aspectul pielii tale.

Celulita se formează atunci când celulele adipoase de sub piele se împing în țesuturile conjunctive, determinând pielea să se îndoaie, sau să facă gropițe. Și, deși nu poți opri acest proces cu creme sau loțiuni, poți să îți îmbunătățeși textura pielii, dacă folosești ingredientele potrivite.

Foto: csid.ro

Folosește creme cu cafeină

Deși cremele și loțiunile nu vor face celulita să dispară peste noapte, pot ajuta la îmbunătățirea și netezirea temporară a texturii pielii, mai ales dacă alegi un produs ce conține și cafeină.

Cafeina face vasele de sânge să se contracte și celulele adipoase să se micșoreze temporar”, spune dermatologul Marnie Nussbaum.

Încearcă tratamentul QWO

Dacă ești în căutarea unei soluții permanente împotriva celulitei, există câteva opțiuni care se pot aplica în cabinetul unui dermatolog. Noul tratament QWO este unul injectabil și are drept obiectiv reducerea gropițelor de pe posterior sau de pe coapse. După aplicarea tratamentului, așteaptă-te la câteva vânătai și roșeață în acea zonă.

Foto: eva.ro

Încearcă periajul uscat

Acele perii mari de lemn, pe care te-ai gândit mereu să le cumperi, sunt foarte folositoare când este vorba de reducerea celulitei.

Periatul și masajul zilnic al pielii pot declanșa drenajul limfatic, care elimină toxinele ce se acumulează în stratul de grăsime și care produc inflamație și celulită mai pronunțată”, spune Engelman.

Folosește o cremă de corp cu retinol

Dr. Gohara recomandă adăugarea unei creme cu retinol în rutina pentru reducerea celulitei. Ingredientul care declanșează producția de colagen va netezi pielea, de fiecare dată când îl vei folosi.

Mănâncă sănătos

Dieta nu este responsabilă de faptul că ai sau nu celulită, însă, o alimentație sănătoasă nu va face rău nimănui, spune Dr. Engelman. Aceasta sugerează să supraveghezi nivelul de sodiu și să mănânci alimente bogate în fibre. De asemenea, nu uita de fructe și legume.

Fă sport în mod regulat

Fie că mergi la sală de câteva ori pe săptămână, ori că faci jogging, e important să incorporezi exercițiile fizice în viața ta.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: