Somonul este cea mai bună sursă de omega 3, care îţi menţine inima sănătoasă şi vitamina D, care întăreşte dinţii şi oasele. Somonul tras la tigaie este cel mai uşor mod de a obţine mai mult ulei de peşte în dieta zilnică- servit cu un pesto delicios care îmbracă păstăi de fasole şi cartofi, aceast preparat este ideal pentru o cină în timpul săptămânii.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi noi
  • 200 g păstăi de fasole
  • 4 fileuri de somon
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

pentru pesto:

  • 25 g muguri de pin
  • 50 g busuioc proaspăt
  • 15 g parmezan
  • 2 lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 căţei de usturoi

Preparare:

Pentru pesto, curăţă usturoiul şi adaugă-l într-un robot de bucătărie împreună cu mugurii de pin şi frunzele de busuioc. Amestecă până sunt tocate mărunt. Adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi apoi răzuieşte parmezanul. Mai amestecă puţin şi stoarce jumătate de lămâie, adaugă sare şi piper şi lasă deoparte.

Spală cartofii bine şi taie capete păstăilor de fasole. Pune legumele la fiert în apă cu sare pentru 5 minute. Între timp, încinge o tigaie cu ulei de măsline. Pune somonul şi găteşte cam 2-3 minute pe fiecare parte. Ia somonul din tigaie, pune-l pe farfurie alături de legume şi adaugă pesto peste cartofi şi păstăi. Serveşte cald.

SURSA

Vezi și: Aripioare de pui picante, în sos chilli!

Distribuie articolul: