Fitness antrenoarea și nutriționista Elena Ozun se pricepe nu doar la sport și sfaturi de nutriție, ci demonstrează că este o bucătăreasă iscusită. Aceasta a împărtășit pentru cititoarele EA.md, rețeta perfectă pentru un prânz delicios și cel mai important, sănătos.

Elena Ozun are mare grijă la alimentele pe care le consumă, acestea trebuie să fie nu doar gustoase, ci și benefice organismului:

“Aceasta rețetă constituie un prânz sănătos întrucât conține tot spectrul de macronutrienți – proteină, carbohidrați complecși , lipide sănătoase și fibre. Este ideal pentru persoanele care vor sa slăbească sau fac creștere de masă musculară (în acest caz mărim porția). E delicios și se pregătește rapid, în jur de 25 de minute. “

Ingrediente:

  • 150 g somon
  • 50 g de bulgur din grâu dur
  • 4 roșii cherry, câteva frunze de spanac
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper

Ingrediente sos de oțet balsamic și miere: jumătate de ceașcă de oțet balsamic, aceeași cantitate de apă, o linguriță de răchițele uscate, 1 lingură de miere, o lingură ulei de măsline.

Mod de preparare somon: Fileul de somon se așezonează cu sare și piper, se pune pe grătar sau la cuptor la 180 de grade Celsius.

Mod de preparare bulgur: In apa clocotită se adaugă praf de usturoi și sare, se pune 50 g bulgur și se ține la fiert 15 minute. Între timp, pe o tigaie încinsă cu o linguriță de ulei de măsline, se pune spanacul și roșiile cherry tăiate, puțină sare și piper și se călesc 2-3 minute. Amestecam bulgur-ul cu spanac și roșii cherry.

Mod de preparare sos: Într-un bol amestecaţi oţetul balsamic cu apă și răchițelele. Puneți bolul la foc mediu și lăsați să fiarbă 5 minute. Lichidul se combină cu miere și ulei.

Aranjament: Se aranjează pe farfurie patul de bulgur cu spanac și roșii cherry, se pune fileul de somon și se toarnă sosul peste el.

Valori nutritive: energie – 352 kcal; proteine – 32,5 g;  carbohidrați complecși 26,2 g; carbohidrați simpli – 2,1 g; lipide sănătoase 6,6 g;  fibre 5,2 g

Poftă bună!

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi și: Antrenoarea Elena Ozun, despre ziua în care a născut: „Dan mă ținea strâns de mână, iar eu îi ștergeam lacrimile de pe obraz”