Dacă vi s-a întâmplat și vouă să aveți oaspeți neașteptați, atunci cu siguranță v-ați pus întrebarea: Cu ce să-i servesc? Atunci încercați să vă amintiți cele mai simple și rapide rețete, care să fie și delicioase. Astăzi, la #probaculinara , vin cu o idee de desert care corespunde cerințelor de mai sus. Fiți sigure că dacă picilor le plac aceste rondele de măr în foietaj, atunci adulții le vor adora, iar soacra / vecina / prietena va dori să afle rețeta. Deja, e la discreția voastră dacă o veți împărtăși cuiva. 😉

Ingrediente:

  • 700 gr aluat foietaj (dacă aveți o rețetă personală, o puteți folosi cu încredere)
  • 4-5 mere medii
  • 1 lingură de zahăr pudră (puteți utiliza zahăr granulat)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de făină
  • 1 un
  • fructe pentru decor (opțional)

Preparare:

Tăiem merele rondele și îndepărtăm cotorul. Dacă nu aveți o ustensilă specială puteți utiliza orice aveți în casă, cum ar fi un pahar pentru shot-uri sau un recipient pentru piper, așa cum am folosit eu.

Vom întinde puțin de tot aluatul, de aproximativ 3-5 mm grosime, și vom tăia fâșii de aproximativ 1,5-2 cm lățime. Învelim feliile de măr cu aceste fâșii, trecându-le prin centrul feliei, dintr-un capăt în altul, până nu mai rămâne loc liber.

La final, acesta va arăta ca un colăcel. Aranjăm „colăceii” noștri pe tava tapetată cu hârtie de copt (fără ulei).

Amestecăm zahărul cu scorțișoara, iar separat batem un ou. Ungem prăjiturile cu acest ou și presurăm amestecul cu scorțișoară.

Dăm prăjiturile la cuptor la temperatura de 170 de grade pentru circa 20 de minute, în funcție de puterea cuptorului. Acestea se vor rumeni frumos. Nu pot să vă redau cât de bune sunt. Trebuie să le gustați!

Serviți calde sau reci, alături de înghețată, pomușoare, ciocolată sau caramelă lichidă.

Pentru a descoperi rețeta, pas cu pas, urmăriți video de mai sus.

Descoperă: Lava cake cu inima din unt de arahide. Desertul-surpriză perfect de savurat în doi! (Video)