Tabbouleh este una dintre cele mai populare salate din occident. I se mai spune salata arăbeasca sau de pătrunjel. Este perfectă pentru siluetă, savuroasă, răcoritoare. Pe lângă acestea salata este și sațioasă, fapt ce te ajută să slăbești mai ușor!

O puteți servi alături de diverse preparate.

Ingrediente: 

legătură groasă de pătrunjel,

2 roșii medii,

câteva fire de ceapă verde,

50 grame de grâu bulgur,

o mâna de frunze de mentă proaspătă,

jumătate de lamâie,

două linguri de ulei de măsline,

sare și piper după gust.

Preparare:

Grâul bulgur se pune la înmuiat pentru aproximativ 15 minute, apoi se scurge de apă. Roșiile se taie cubulețe mici. Pătrunjelul, ceapa și frunzele de mentă se toacă mărunt și se combină cu roșiile și bulgurul. Se adaugă sucul scurs din lamâie, uleiul, sarea și piperul. Se amestecă bine și se pune la frigider pentru 10minute înainte de servire.

Notă: în funcție de preferințe pueți înlocui bulgurul cu quinoa, iar pătrunjelul cu rucola.

Poftă bună!