O rețetă rafinată, dar cu ingrediente accesibile tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, cu un sos pe care îl veți trece în topul preferințelor întregii familii. Cum se prepară, dar și de ce ingredinte aveți nevoie pentru a găti pui toscan, vedeți în continuare.

Ingrediente:

-4 pulpe superioare de pui (cu os și piele)

-3 lingurițe de sare

-2 lingurițe de piper negru măcinat

-1 lingură de ulei

-3 căței de usturoi tocat

-1/2 ceapă tocată

-1 roșie tăiată cuburi

-2 pahare de spanac

-2 pahare de frișcă (cu nivel ridicat de grăsime)

-1/2 pahar de parmezan ras

-2 linguri de pătrunjel tocat.

capture-20170516-175635

Mod de preparare:

1.Se spală carnea. Se aranjează într-un bol și se presară cu sare și piper negru măcinat.

2.Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu.

3.Se pune puiul în tigaie, cu stratul de piele orientat în jos. Se prăjeste timp de 15 minute, astfel încât să se obțină o crustă aurită. Se mișcă periodic carnea pe tigaie, astfel încât să se prăjească uniform.

4.Se întoarce carnea pe cealaltă parte și se prăjește încă 15 minute, până este gata, iar apoi se scoate de pe tigaie.

5.În aceeași tigaie, se prăjește ceapa și usturoiul, până când ceapa devine transparentă. Se adaugă roșia tăiată cuburi și spanacul. Se amestecă și se gătește până când se înmoaie spanacul.

6.Se toarnă frișca, se presară sare și piper și se lasă la fiert.

7.Se adaugă parmezanul și pătrunjelul. Se amestecă până sosul se îngroașă.

8.Se întoarce carnea în tigaie și se amestecă puțin.

Puiul toscan cu sos cremos este gata pentru a fi servit. Poftă mare!

Foto: bucătarul.tv

Distribuie articolul: