Cu toate că simptomele pot fi confundate foarte uşor, anumite simptome ale cancerului imitând alte boli sau afecţiuni, este indicat să monitorizezi felul în care se dezvoltă organismul tău de la zi la zi, mai ales dacă te confrunţi cu simptome cum ar fi apariţia din senin a vânătăilor, febra inexplicabilă, oboseala sau sângerările anormale.

Semnale canceroase feminine: 

Sângerări menstruale sunt un fenomen absolut specific femeilor aflate în plină acivitate ovariană, începând din perioada de pubertate până la instalarea menopauzei. Orice sângerare apărută după ce menopauza s-a instalat poate fi un semnal alarmant al cancerului de endometrul.

În plus, nodulii sau orice altă modificare ce apare la nivelul sânilor ar trebui să te trimită la o mamografie deoarece la nivelul lor se pot dezvolta formaţiuni canceroase, chiar dacă nu toţi nodulii sunt canceroşi.

woman-breast-exam

Un alt simptom al dezvoltării tumorii canceroase la femei il reprezintă balonarea pe o perioadă mare de timp, ce poate fi însoţită adesea şi de constipaţie. Aceste două semnale pot scoate la iveala prezenta unui cancer ovarian sau de col uterin.

thumb_4_1_76383128

O afecţiune precum endometrioza, care nu este depistată la timp şi tratată corespunzător, poate favoriza infertilitatea şi dezvoltarea anumitor formaţiuni la nivelul aparatului genital feminin.

Citește și: Numărul deceselor din cauza cancerului de col uterin poate fi micșorat cu până la 80 %

Distribuie articolul: