Statutul în societate contează. Dacă ești căsătorit, în opinia publică ideea de brăbat însurat ori femeie măritată se asociază cu ideea de om serios și responsabil, deși nu e neapărat și cazul. Cine e responsabil, e responsabil mereu, fără a fi nevoie de a se căsători.  

Când vine vorba de bărbați, nu se acceantuează faza cu domn ori domnișor. Chiar dacă bărbatul e necăsătorit, domnul este domn și deja e clar. Când vine vorba de o femeie necăsătorită, imediat se pune eticheta.

Nu zic neapărat că ar fi ceva rău înasta să i te adresezi unei femei cu doamnă ori domnișoară. Dar sună aiurea când auzi „doamnă, domnișoară, ce mai sunteți!”

Mi s-a întâmplat de multe ori să mi se zică ori să aud sintagma „doamnă, domnișoară, ce mai sunteți!” Pentur prima dată când auzi așa ceva, te gândești – fie, nu și-a dat seama! A spus-o în grabă, a vrut să termine mai repede discuția. Indiferent dacă este vorba de o discuție telefonică ori face to face, dragi bărbați: RENUNȚAȚI la sintagma „doamnă, domnișoară, ce mai sunteți!”

Contează atât de mult dacă ești măritată ori nu? Chiar așa tare contează statutul de măritată? Chiar e nevoie să formulați gen „doamnă, domnișoară, ce mai sunteți!” Dacă o femeie e măritată are cumva mai multă credibilitate în fața voastră? O femeie măritată e mai serioasă decât una necăsătorită? O femeie măritată e mai profesionistă cumva decât una necăsătorită?

Consider că în secolul XXI ar trebui să renunțăm la etichete, stereotipuri de gen și să ne uităm la valoarea umană a omului și nu la inelul de pe deget.

Nu întotdeauna o femeie căsătorită înseamnă neapărat totul, tot așa cum și un bărbat căsătorit înseamnă neapărat totul.

Sunt persoane de 50-60 de ani, deși sunt căsătorite bine-merci și cu copii, fac gafe impardonabile. Dar, în schimb, vor stimați!