Te-ai îndrăgostit și consideri că el e alesul? Trăiți împreună și luna de miere s-a prefăcut într-un coșmar. Alergi ca o albinuță și îi strângi ciorapii de pe jos, îi faci mâncare, îi speli hainele. Din iubită, încet, încet, te transformi într-o servitoare. Lucrați ambii, dar treburile casei sunt pe umerii tăi? Educă-l. Treburile casnice trebuie făcute în doi. Nu trebuie să muncești precum Cenușăreasa atunci când trăiești cu iubitul sau soțul tău.

Pe grupurile de femei, prea multe se plâng că soțul lor nu face nimic pe acasă. Aceasta vine obosit de la muncă și își permite să se relaxeze. Femeia, în schimb, e cea care trebuie să facă mâncare și să-l hrănească pe bietul bărbat. Dacă ambii lucrează, de ce doar femeia e cea care trebuie să se ocupe de treburile casnice?

Suntem de mici învățate că trebuie să fim gospodine dacă vrem să avem un soț. Vrem să-l cucerim, gătindu-i bucate alese și să îi demonstrăm că putem avea grijă de casă. Cu toții am auzit expresia: dragostea trece prin stomac. Însă o relație e bazată, în primul rând, pe susținere. Ești cu cineva ca să te ajute, să te respecte și să-ți facă viața mai ușoară, nu mai dificilă. De ce aș renunța la timpul meu liber pentru a satisface un bărbat? De ce femeia nu are dreptul să se relaxeze după o zi de muncă?

Cum să-ți educi bărbatul?

1. Nu mai face treburile casnice singură

Spune-i ce să facă și cu ce să te ajute. Nu vrea, lasă-l flămând. Nu vrea să te ajute, nu îi mai spăla hainele. Nu-l mai alinta că nu e un copil neajutorat.

2. Împărțiți responsabilitățile casnice

Gătiți cina ambii. Faceți curățenie împreună. Ar trebui ca fiecare să aibă o responsabilitate, de exemplu, tu speli hainele, el dă cu aspiratorul. Dacă tu gătești cina, atunci el spală vasele. Comunicarea e cea mai importantă într-o relație. Dacă vă respectați, vă veți ajuta și vă veți asculta.

3.  Spune-i de la începutul relației că ai nevoie de un bărbat harnic

Poți avea o relație fericită chiar dacă nu ești gospodină. Da, unii bărbați mai consideră că femeia trebuie să facă curățenie și mâncare. Dar ai nevoie de un astfel de bărbat? Mai bine a-i adopta un câine decât să fii în relație cu un astfel de exemplar masculin. Explică-i de la început că vrei să te ajute și că nu vei face totul singură. Iar atunci când vă mutați împreună, nu îi demonstra că ești o gospodină, care face totul singură. Aici greșesc multe femei. Fac totul de la bun început, răsfățându-l și arătându-i că nu și-a luat o leneșă. Nu mai ține cont de stereotipuri. Bărbații inteligenți nu vor femei gospodine, ci femei cu care să se simtă bine împreună, cu care să aibă ce discuta. Vrea sarmale, să-și cumpere. Cu tine e pentru că te iubește, pentru că tu ești cea care îi face viața mai frumoasă, cea care îl ascultă. Da, e un gest romantic când gătești mâncarea lui preferată, dar nu trebuie să se prefacă într-o obligativitate.

4. Învață-l ce nu știe

Adesea, bărbații răspund: nu știu să fac mâncare. Atunci, învață-l. Vă veți distra și el va învăța lucruri elementare. Nu e greu să pui niște paste la fiert sau să prăjești niște cartofi. Ar trebui toți să știm să facem mâncare și curățenie. Îi faci un bine că-l înveți.

5. Impune-ți punctul de vedere

Spune-i ce-ți dorești și întreabă-l dacă e dispus să țină cont de nevoile și dorințele tale. Poate vrei să ai o carieră de succes și e nevoie să dedici mult timp pentru a-ți realiza scopul. În acest caz, bărbatul de lângă tine, trebuie să te susțină, nu să te întrebe când îi faci borș. Nu te lăsa manipulată de el. Spune-i ce cerințe ai și ce ai vrea ca el să facă. Nu e de acord, atunci ar fi mai bine pentru ambii să puneți punct relației. Atât timp cât cerințele tale nu sunt exagerate, ar trebui să-l rogi pe iubitul/soțul tău să te ajute. Nu, nu trebuie să-l trimiți la muncă grea ca să facă mulți bani, nici nu trebuie să îi ceri cadouri zi de zi. Trebuie să vă respectați și să doriți să vă ajutați.

Distribuie articolul: